Profil

Seksualni život književnih velikana

Marc Lefrancois

Jesu li književni velikani bespolni anđeli ili...?
10.49 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533191560

Jezik izvornika: francuski

Broj stranica: 111

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Tomislav Tadić

Vrsta uveza: meki

Visina: 18 cm

Širina: 13 cm

Težina: 100 g

Seksualni život književnih velikana

Seksualnost iznimnih ljudi zapravo nas je oduvijek fascinirala. Intimni život junaka iz naše povijesti tako nam se obično čini vrlo tajanstvenim, ponekad bogatim, ali u većini slučajeva gotovo nepostojećim.

Seksualni život književnih velikana u našim očima kao da zauzima sveto mjesto. Možemo li zamisliti besmrtnog autora “Božanske komedije” kako smjerno pristupa vršenju bračnih dužnosti ili si predočiti prizor s prikazom Voltaireovih najintimnijih odnosa?

Teško. Ipak, o svakome smo od ovih slavnih pisaca negdje načuli priče o nekoj vrsti nastranosti, pa iako smo ponekad znali ostati zatečeni nekom njihovom neuobičajenom navikom, brzo bismo im oprostili i najgore eskapade, opravdavajući sve činjenicom da se genij, koji po definiciji iskače iz prosjeka, ne može posve zadovoljiti običnom, malograđanskom seksualnom aktivnošću.

Nedvojbeno ima nečeg mesijanskog u odlučnosti da se u potpunosti dosegne ideal, da je „bolje izgubiti se u strasti, nego izgubiti strast”… No, umjetnici nisu bespolni anđeli, kako će pokazati Marc Lefrancois…

Marc Lefrancois

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

×

Seksualni život književnih velikana

Marc Lefrancois

10.49 €
Dodajte u košaricu