Profil

Sedam crkava

Miloš Urban

Zastrašujući zločini. Nesvakidašnji istražitelj. Grad koji čuva drevnu tajnu… Najneobičniji vodič kroz Prag koji ste ikada imali u rukama!
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789531208246

Jezik izvornika: Češki

Broj stranica: 333

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Branka Čačković

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 370 g

Kad se za nekoliko godina bude razgovaralo o češkoj književnosti, razgovarat će se (i ne samo u Češkoj) prije svega o Milošu Urbanu.
Jiri Kratochvil

Sedam crkava

Urbanov Prag čaroban je koliko i mračan, grad koji svoju tajnu stoljećima živi između šest crkava Karlove četvrti i jedne nevidljive, koju tek trebate otkriti!

“Sedam crkava” može se čitati kao fascinantan triler, gotički roman, vodič po Pragu kakvoga ne nude turistički vodiči, ili kao neobičan prilog kakvoj arhitektonskoj studiji… i doista, on je sve to, no ponajprije izvrsno književno djelo (humorno, napeto, erotično!), koji pred čitatelja postavlja čitav niz vječnih pitanja, ne stideći se ponuditi i odgovore.

“Ovaj izvanredan roman postupno se razvija iz horror priče u strasnu osudu suvremenog svijeta, u kojem, ipak, i dalje vrijedi ona: bestia triumphans.”
Rozhled

“Jedinstven je Urbanov gotovo mazohističan smisao za humor.”
Hospodárské noviny

“Jedan od najtalentiranijih čeških pisaca”
Metro

Miloš Urban

Miloš Urban, rođen 1967. u Sokolovu. Diplomirao je anglistiku i skandinavistiku na Filozofskom fakultetu u Pragu i na Oxfordu. Debitirao je proznim tekstom Posljednja točka na Rukopise. Nova fakcionalna književnost (1998.) pod pseudonimom Josef Urban. Velik je uspjeh doživjela njegova slobodna romaneskna trilogija sastavljena od romana: Sedam crkava. Gotički roman iz Praga (1999.), koji je preveden na desetak europskih jezika; Vodenjak. Zeleni roman (2001.) i Sjena katedrale. Božanstvena krimikomedija (2003.). Objavio je i političku grotesku Sjećanja zastupnika u parlamentu (2002.); kratki erotski horor Michaela (2004., pod pseudonimom Max Unterwasser) roman Santinijev jezik (2005) te knjigu pripovijedaka Mrtve djevojke – deset čudnih priča (2007.). Za roman Vodenjak dodijeljena mu je najuglednija češka književna nagrada Magnesia Litera.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Sedam crkava

Miloš Urban

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu