Profil

Savšen špijun

John Le Carre

26.41 €198.99 kn

Barkod: 9789533131764

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 555

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Una Krizmanić Ožegović

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 825 g

Bez sumnje Le Carréovo remek-djelo… savršen roman.
Sunday Times

Savšen špijun

Magnus Pym je nestao. Kreće potraga za suprugom, predanim ocem i dvostrukim agentom čiji je život sada već očito sastavljen od mnoštva tajni. Dvojica njegovih mentora dirigiraju potragom, kao što su određivali i gotovo cijeli njegov život do tada.

Dok hrli tragovima što ih u Ujedinjenom Kraljevstvu i hladnoratovskoj Europi, od Beča, Praga do Berlina, ostavlja Magnus Pym, ovaj roman prepun intriga i dovitljivosti intimna je ispovijest puna sjećanja na djetinjstvo, na odnos savršenog špijuna i oca koji ga je takvim stvorio.

Uz tek zrnce soli, kroz životnu priču dvostrukog agenta Magnusa Pyma, može se čitati Le Carréova rana karijera britanskog obavještajnog agenta, kriza nakon majčine smrti, mučno školovanje po internatima te složen odnos s ocem, karizmatičnim pouzdanikom braće Kray, londonskih kraljeva podzemlja.

„Najbolji pisac špijunskih romana… briljantno napisan roman.“
The Washington Post

„Roman epskih razmjera… zasjenjuje njegove ostale romane.“
Publishers Weekly

„Najbolji poslijeratni engleski roman.“
Philip Roth

John Le Carre

John le Carré, rođen 1931. godine, jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih britanskih pisaca kriminalističkih i špijunskih romana. Bio je nekada nakratko član britanske tajne službe, ali proteklih pedeset godina živi od pisanja. Za svoj rad ovjenčan je nizom prestižnih priznanja, a svi njegovi romani postali su bestseleri, prevedeni na brojne jezike. Nemali broj njih dobio je sjajne filmske i televizijske ekranizacije. U Profilovom izdanju objavljeni su njegovi romani Pjesma misionara, Najtraženiji čovjek, Nezgodna istina, Dečko, dama, kralj, špijun te Izdajnik po našem ukusu.

×

Savšen špijun

John Le Carre

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu