Profil

Raj

Donald Barthelme

Začinjena humorom i erotikom, profinjena satira na temu kulta krize srednjih godina, kao i meditacija o melankoliji koja ostaje nakon ispunjene želje.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789531209687

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 183

Godina objavljivanja: 2009.

Prijevod: Mario Suško

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 209 g

Premda je Donald Barthelme do “Raja” napisao 12 proznih knjiga – među njima i neke od najinovativnijih i najutjecajnijih priča našeg vremena – čitanje ovog romana donosi šok i otkrivenje.
New York Times

Raj

Simon, sredovječni arhitekt koji se razveo od žene, dobio je priliku proživjeti mušku fantaziju iz snova: netom nakon razvoda u njegov stan useljavaju tri predivne djevojke i pretvaraju ga u svoj seksualni objekt. Ipak, uvjeren da je zadovoljenje tek prvi korak prema razočaranju, Simon strepi pred trenutkom kada će njegove sirene otići, a on ostati ostavljen u svojem praznom stanu i svojem praznom životu. 

“U umjetnosti ne postoji ništa tako začuđujuće kao u potpunosti razvijen umjetnički stil na svojem vrhuncu… Iako se na prvi pogled ‘Raj’ može učiniti tek književnim hirom, Barthelme pogađa svaku notu… i nudi jednostavno previše ljepote za konvencionalnu osjećajnost kraja osamdesetih…”
Washington Post Book World

“Raj’ je živa i duhovita knjiga kojoj lakoću daju Barthelmeove bockave disocijacije, no to je i jedna od najtamnijih proza koje je ovaj pisac napisao.”
Los Angeles Times

“Zadivljujuće nevina, neopterećena erotska igra, prožeta tugom koliko i slavljem.”
Library Journal

Donald Barthelme

Autor niza romana i zbirki pripovijedaka Donald Barthelme (1931. – 1989.) slovi za jednog od najinovativnijih i najvažnijih autora suvremene američke književnosti. Za svoj rad osvojio je više uglednih književnih nagrada: National Book Award, Guggenheim Fellowship, nagradu PEN/Faulkner… Ovo mu je prvi roman preveden na hrvatski.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Raj

Donald Barthelme

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu