Profil

Raj

Donald Barthelme

Začinjena humorom i erotikom, profinjena satira na temu kulta krize srednjih godina, kao i meditacija o melankoliji koja ostaje nakon ispunjene želje.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531209687

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 183

Godina objavljivanja: 2009.

Prijevod: Mario Suško

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 209 g

Premda je Donald Barthelme do “Raja” napisao 12 proznih knjiga – među njima i neke od najinovativnijih i najutjecajnijih priča našeg vremena – čitanje ovog romana donosi šok i otkrivenje.
New York Times

Raj

Simon, sredovječni arhitekt koji se razveo od žene, dobio je priliku proživjeti mušku fantaziju iz snova: netom nakon razvoda u njegov stan useljavaju tri predivne djevojke i pretvaraju ga u svoj seksualni objekt. Ipak, uvjeren da je zadovoljenje tek prvi korak prema razočaranju, Simon strepi pred trenutkom kada će njegove sirene otići, a on ostati ostavljen u svojem praznom stanu i svojem praznom životu. 

“U umjetnosti ne postoji ništa tako začuđujuće kao u potpunosti razvijen umjetnički stil na svojem vrhuncu… Iako se na prvi pogled ‘Raj’ može učiniti tek književnim hirom, Barthelme pogađa svaku notu… i nudi jednostavno previše ljepote za konvencionalnu osjećajnost kraja osamdesetih…”
Washington Post Book World

“Raj’ je živa i duhovita knjiga kojoj lakoću daju Barthelmeove bockave disocijacije, no to je i jedna od najtamnijih proza koje je ovaj pisac napisao.”
Los Angeles Times

“Zadivljujuće nevina, neopterećena erotska igra, prožeta tugom koliko i slavljem.”
Library Journal

Donald Barthelme

Autor niza romana i zbirki pripovijedaka Donald Barthelme (1931. – 1989.) slovi za jednog od najinovativnijih i najvažnijih autora suvremene američke književnosti. Za svoj rad osvojio je više uglednih književnih nagrada: National Book Award, Guggenheim Fellowship, nagradu PEN/Faulkner… Ovo mu je prvi roman preveden na hrvatski.

Moglo bi vas zanimati

×

Raj

Donald Barthelme

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu