Profil

Put na Aljasku

Bora Ćosić

Postmodernistička mješavina žanrova, knjiga inteligentnog autora, vrsnog stilista, prepuna briljantnih asocijacija, misli i literarnih slika.
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789531207874

Broj stranica: 126

Godina objavljivanja: 2008.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 176 g

Važan sloj knjige čine i politička razmatranja vezana za promjene u posljednja dva desetljeća i ratove na tlu bivše Jugoslavije.

Put na Aljasku

Ćosićeva je knjiga svojevrsna postmodernistička mješavina žanrova, knjiga inteligentnog autora, vrsnog stilista, prepuna briljantnih asocijacija, misli i literarnih slika. U osnovi, ona je putopis jer autor u njoj referira o putovanjima u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, zemlje u kojima je u novije vrijeme boravio, najčešće kao gost književnih festivala, ili gost na promocijama novih izdanja svojih knjiga.

Ćosić se osjeća apatridom, iako je lišen gorčine izgubljenog zavičaja koja obično obilježuje apatridstvo. On s radoznalošću i afirmativnim stavom doživljava ljude koje susreće, zanimaju ga događaji i umjetnički pothvati. Sve to budi u njegovu sjećanju niz uspomena koje knjizi pridaju svojstva memoara.

Iz gustog tkanja Ćosićeve proze izranjaju portreti njegovih starih prijatelja poput Vanište, Dragojevića, Golika, Murtića (da spomenem samo likove iz hrvatskog dijela putopisa), uspomene na minula vremena i zanimljive trenutke književne i umjetničke povijesti. U knjizi važan udjel imaju i obiteljske uspomene ne samo autorove, već i one koje se odnose na njegovu suprugu Lidiju Klasić, koja poput Bore ima zanimljive, etnički nečiste, tipično srednjoeuropske korijene. 

Bora Ćosić

Bora Ćosić, hrvatsko-srpski književnik, rođenjem Zagrepčanin, već pola stoljeća dobar dio godine provodi u Rovinju; a od 1991. godine kad je postao hrvatski državljanin i stalni je žitelj Rovinja. Autor pedesetak knjiga, koje su doživjele i široku svjetsku recepciju (samo u Njemačkoj prevedeno mu je dvadesetak naslova), Ćosić je prepoznatljiv po miješanju žanrova, prepletanju narativne proze, esejistike, putopisa, dnevnika, autobiografije. U izdanju Profila objavljene su mu knjige: Put na Aljasku, Zapadno od raja, Vražji nakot i Mirni dani u Rovinju.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Put na Aljasku

Bora Ćosić

22.00 €165.76 kn
Dodajte u košaricu