Profil

Pucanj u Kennedyja

Bill O´Reilly i Martin Dugard

Životna priča i dramatična smrt voljenog američkog predsjednika.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132228

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 305

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Andrea Bagović

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 457 g

Ova knjiga postaje sve snažnija kako se priča približava predsjednikovu susretu sa sudbinom.
The New York Times

Pucanj u Kennedyja

22. studenog 1963. godine zbio se jedan od najdramatičnijih događaja u povijesti SAD-a. U teksaškom gradu Dallasu, dok se vozio u koloni gradskim ulicama, iz snajpera je ubijen američki predsjednik John Fitzgerald Kennedy. Događaj je šokirao američku i svjetsku javnost. Nekoliko sati, dok se nisu razjasnile osnovne okolnosti događaja, javnost je čak bila u strahu da će doći do svjetskog rata. Događaj je promijenio cjelokupnu političku i duhovnu klimu SAD-a, a poslije se, zbog niza tajanstvenih okolnosti, pretvorio u jedan od najvećih političko-zavjereničkih misterija u sveukupnoj američkoj, pa i svjetskoj povijesti.

John Kennedy bio je sa 43 godine najmlađi čovjek koji je u moderno doba ušao u Bijelu kuću, predstavljao je jednu novu liberalno usmjerenu američku generaciju, koja je davala nadu da će nakon sivih poslijeratnih godina Amerika ući u novo razdoblje transformacije. U manje od tri godine, koliko je bio u Bijeloj kući, Kennedy je u drukčijoj društvenoj i kulturnoj atmosferi počeo mijenjati zemlju, posebno u sferi ljudskih prava, građanskih sloboda. Taj njegov napor prekinut je pucnjima u Dallasu, ali onaj značajni pomak koji je napravio i u tom kratkom razdoblju postao je ne samo temelj za stvaranje legende o onome što je on mogao napraviti nego i baza za veliku revoluciju masovne kulture koja je šezdesetih godina zahvatila zapadni svijet, posebno mlade ljude.

Ova knjiga novim generacijama otkriva tko je bio John Kennedy, kakav je čovjek bio, zašto je bio tako uspješan predsjednik, zašto je fascinirao američku javnost te kakve je sve osobne drame proživljavao.

“Autori Bill O’Reilly i Martin Dugard znali su predsjednički atentat opisati kao ljudsku dramu od općeg interesa… Ova knjiga postaje sve snažnija kako se priča približava predsjednikovu susretu sa sudbinom.”
The New York Times

Bill O´Reilly i Martin Dugard

Bill O’Reilly je jedan od najpoznatijih američkih televizijskih voditelja, zvijezda američke TV-mreže Fox News te autor nekoliko knjiga. Posljednjih godina piše knjige o dramatičnim povijesnim ubojstvima, pa je 2011. godine veliki uspjeh postigla njegova knjiga o ubojstvu američkog predsjednika Abrahama Lincolna, a autor je i knjige o ubojstvu Isusa Krista. Martin Dugard, koji na ovim knjigama surađuje s O’Reillyjem, autor je nekoliko povijesnih knjiga, a posebno su bile zapažene one o velikim istraživačima Jamesu Cooku, Kristoforu Kolumbu i Davidu Livingstoneu.

Moglo bi vas zanimati

×

Pucanj u Kennedyja

Bill O´Reilly i Martin Dugard

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu