Profil

Pripovijetke

Nedjeljko Fabrio

U ovoj zbirci objavljeno je dvadeset pripovijesti.
13.14 €

Barkod: 9789531205405

Broj stranica: 219

Godina objavljivanja: 2007.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20 cm

Širina: 15 cm

Težina: 363 g

Drugo kolo “Djela Nedjeljka Fabria” 

Pripovijetke
Aluzivne drame
Eseji I
Eseji II

Pripovijetke

Klasik hrvatske književnosti Nedjeljko Fabrio sve donedavno nije imao reprezentativnog izbora iz vlastitoga opsežnog opusa. Tek 2005. Profil je tiskao prvo kolo njegovih Djela, u kojem su bili zastupljeni romani: “Vježbanje života”, “Berenikina kosa”, “Smrt Vronskoga” i “Triemeron”.

Drugo kolo otvara knjiga izabranih novela – “Pripovijetke”, zatim knjiga drama i dvije knjige eseja. Time je zaokruženo ovo reprezentativno izdanje neposredno pred proslavu sedamdesete obljetnice piščeva rođenja. U posljednjoj knjizi objavljena je kronologija piščeva života i rada, bibliografija djela i kazališnih izvedbi u zemlji i u inozemstvu te pogovor iz pera ugledne kroatistice i poznavateljice Fabriova opusa dr. Julijane Matanović.

Iako je najpoznatiji po svojim povijesnim romanima, Fabrio je ostavio dubok trag i svojim mladenačkim dramama i novelama, a eseje o našim i talijanskim piscima te o glazbi i glazbenicima pisao je cijeloga života. Knjige drugog kola ovih Djela daju uvid i u taj manje poznat dio Fabriova opusa.

Nedjeljko Fabrio

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Pripovijetke

Nedjeljko Fabrio

13.14 €
Dodajte u košaricu