Profil

Priče naše mladosti

Tony Parsons

Roman o odrastanju i mladosti, o seksu, ljubavi i rock 'n' rollu, o mladenačkim snovima u sukobu sa svijetom odraslih.
6.50 €48.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531205788

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 296

Godina objavljivanja: 2007.

Prijevod: Karmela Cindrić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 453 g

U ovoj duboko osobnoj knjizi, Tony Parsons vraća se svojim korijenima – priči koju je dugo čekao da ispriča…

Priče naše mladosti

Ponekad je moguće odrasti u samo jednoj noći. Datum je 16. kolovoz 1977. – dan kada je umro Elvis.

Terry je na povratku iz Berlina, još pod dojmom svojeg druženja s legendarnom rock-zvijezdom Dagom Woodom. No, nakon dolaska u London, Dag baca oko na Terryjevu djevojku Misty, tajanstvenu mladu fotografkinju. Hoće li Terryjeva ljubav preživjeti ovu vruću ljetnu noć?

Ray je jedini novinar popularnoga glazbenog časopisa ‘The Paper’ koji se odbija podšišati i prestati nositi trapezice. Prijeti mu otkaz, a on utjehu nalazi u zagrljaju jedne starije gospođe. No, negdje u gradu je, na samo jednu večer, potajno odsjeo John Lennon, a Ray je siguran da bi mu intervju s ovom nekadašnjom zvijezdom Beatlesa mogao spasiti posao. Mogu li ga John Lennon i ljubav starije gospođe zaista spasiti?

U bijegu od jedne ulične bande, Leon se skriva u dikoklubu Goldmine gdje upoznaje djevojku Ruby – plesnu kraljicu iz svojih snova. S kim će se Leon prije suočiti ove noći – s uličnom bandom ili pravom ljubavi?

Tony Parsons

Tony Parsons, rođen 1953. u Romfordu u Velikoj Britaniji, prekinuo je školovanje sa šesnaest godina. Radio je u noćnoj smjeni u destileriji Gordon’s Gina u Islingtonu kad mu je ponuđen prvi novinarski posao u New Musical Expressu. Postao je nagrađivani novinar i uspješan pisac čije su knjige prevedene na više od četrdeset jezika. Njegov poluautobiografski roman Muškarac i dječak prodan je u višemilijunskoj nakladi. Tony živi u Londonu sa ženom, kćeri i psom.

Moglo bi vas zanimati

×

Priče naše mladosti

Tony Parsons

6.50 €48.97 kn
Dodajte u košaricu