Profil

Priče iz sunčevog sustava

Ksenija Kušec

Što se sve skriva u Sunčevom sustavu?
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533191508

Broj stranica: 46

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Nina Atević Murtić.

Visina: 20.5 cm

Širina: 20.5 cm

Težina: 302 g

Što zapravo znači ime Zemlja i gdje se nalazi planet Vulkan?

Priče iz sunčevog sustava

Mnogi misle kako smo mi jedina bića u Sunčevu sustavu, a neki su uvjereni da smo jedini u čitavu svemiru.

No nije baš tako. Na Veneri žive sjene danice koje nam šalju svoje pametne i dobre misli. Na Uranu nastaje vrijeme, na Jupiteru žive šareni vjetrovi koji stvaraju boje i šalju ih nama na Zemlju, na Merkuru sada nema nikoga, ali nekoć davno tamo je živjelo mnoštvo bića. Na Neptunu žive sva morska bića iz Zemljine prošlosti i budućnosti, na Plutonu stanuju psi, na Marsu, naravno, Marsovci, a na Saturnu nastaje čokolada!

Kometi nam donose vijesti iz čitava svemira, sva bića koja posjećuju Zemlju zastaju na Mjesecu, a na Suncu nastaje glazba. Tako smo povezani s cijelim svemirom.

A koja je naša osobitost po kojoj se razlikujemo od svih ostalih bića i planeta, što zapravo znači ime Zemlja i gdje se nalazi planet Vulkan?

Ksenija Kušec

Ksenija Kušec rođena je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Muzičkoj Akademiji na odsjeku za duhače – saksofon i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dobila je prvu nagradu za kratku priču 2011. Književnog kruga Karlovac te drugu nagradu za kratku priču 2012. na natječaju Nađi uru za literaturu. Prva joj je knjiga izašla 2010. u izdanju Profila, zbirka priča za djecu Priče o sunčevu sustavu, a zatim su joj objavljene knjige: Reci mi sve, Janko i stroj za vrijeme, Sobe, Prozirna Lili, Opća opasnost.

×

Priče iz sunčevog sustava

Ksenija Kušec

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu