Profil

Povijest ljubavi - reizdanje

Nicole Krauss

Priča puna smijeha, strasti i kreativne snage kojom se autorica potvrdila kao jedna od najupečatljivijih spisateljica svoje generacije.
13.14 €

Barkod: 9789533193366

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 244

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Anja Jović

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 342 g

U ovom je romanu autorica stvorila neke od najpamtljivijih likova u suvremenoj prozi.

Povijest ljubavi – reizdanje

Leo Gursky pokušava dokazati da je još živ kuckajući po radijatoru svake večeri kako bi ga susjedi čuli ili pak namjerno izazivajući pozornost kupaca u Starbucksu. Ipak, njegov život nije uvijek bio ovakav. Prije šezdeset godina, u poljskom selu gdje je rođen, Leo se zaljubio i napisao knjigu. Njegova je knjiga, premda on sam to ne zna, prešla oceane i generacije te promijenila živote…

U ovom je romanu Nicole Krauss stvorila neke od najpamtljivijih likova u suvremenoj prozi. Riječ je o priči punoj smijeha, strasti i kreativne snage kojom se autorica potvrdila kao jedna od najupečatljivijih spisateljica svoje generacije.

„U autorskom smislu ‘Povijest ljubavi’ poprilično je originalan roman: nešto poput romantične paleontologije. Nicole Krauss skuplja razbacane komadiće priča koje lete Petom avenijom i Central parkom, uzduž Manhattana, do Brooklyna, i još dalje, sve do Galicije i Južne Amerike. Iz njih rekonstruira velike romantične ljubavi, svakodnevne ljubavi, roditeljske ljubavi, prijateljske ljubavi… Izvanredna je to paleontologija. Iz nekih okrhnutih kralježaka izrastaju divovske ljubavne priče, koje se u svojoj veličini protežu desetljećima i čitavim životima. A iz njih se opet granaju mnogobrojni manji i veći rukavci.“
Dragan Jurak

Nicole Krauss

NICOLE KRAUSS rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, Man Walks Into a Room, Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Njezin drugi roman, Povijest ljubavi, preveden je na više od 30 jezika i postao je međunarodni bestseler. Nicole Krauss živi u New Yorku. Godine 2010. izabrana je među 20 najtalentiranijih američkih pisaca mlađe generacije.

Moglo bi vas zanimati

×

Povijest ljubavi - reizdanje

Nicole Krauss

13.14 €
Dodajte u košaricu