Profil

Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo

Maja Hrgović

Nagrada "Kiklop" za debitantsku knjigu.
Žestoka i nježna, bez patetike i brzopoteznih rješenja.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533190044

Broj stranica: 126

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 175 g

Sjajna knjiga pripovjedaka o posttranzicijskim nama.

Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo

Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo jedno je od pravila svijeta u kojem – u samom srcu grada, ali daleko od blještavila centra – žive nesvakidašnje junakinje i junaci; oni koji svoje pivo ispijaju u birtijama uz prugu, u četvrtima što se preko noći ruše i pretvaraju u velike šoping-zone. No, pravila su tu da se krše.

Branitelj koji štrajka glađu tražeći da mu ponovo izgrade kuću koja se urušila sama od sebe, muškarac koji napušta obitelj kako bi s neznankom proživio privid slobodnog mladenaštva, djevojka koja u pijanom noćnom pohodu iz vlasnikova naručja otima čivavu… svima je zajedničko jedno – ako pobijediti znači ne osjećati ništa, onda to nije igra za njih. No to ne znači da su gubitnici – štrajkaši glađu ipak potajno prigrizu štogod, ostavljene žene filmski se osvećuju, a samohrane majke zavodljive su vamp-žene iz predgrađa…

Priče Maje Hrgović moćna su kombinacija lirike i okrutnosti, humora i cinizma – prave male studije međuljudskih odnosa (ljubavi, izgubljenosti, svih naših dobitaka i gubitaka) koje nikad ne ostavljaju gorak okus u ustima.

Maja Hrgović

Maja Hrgović novinarka i spisateljica, rođena 1980. godine u Splitu. U Zagrebu je diplomirala hrvatski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, pohađala je i studij teatrologije te Centar za ženske studije. Pisala je za brojne medije u Hrvatskoj i regiji. Za proznu knjigu Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo dobila je književnu nagradu „Kiklop“ 2010. godine, a 2013. dobila je nagradu Marin Držić za dramu Prekrasne ruševine. Jedina je hrvatska autorica uvrštena u prestižni međunarodni časopis engleskog govornog područja „The Granta Magazine“, također između brojnih regionalnih i međunarodnih antologija u koje je uvrštena, posebno se ističe ugledna američka antologija najbolje europske proze „The Best Euopean Fiction 2012. Autorica je i romana Živjet ćemo bolje.

Moglo bi vas zanimati

×

Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo

Maja Hrgović

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu