Profil

Plavo, ali boje sumraka

Sejjid Mehdi Šodžai

Knjiga jednog od najčitanijih suvremenih iranskih pisaca.
11.95 €90.04 kn

Barkod: 9789533193328

Jezik izvornika: iranski

Broj stranica: 181

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Elvir Musić

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 220 g

Otvara prozor u jednu književnost o kojoj ne znamo mnogo.

Plavo, ali boje sumraka

Prozaik, pjesnik, dramaturg i scenarist Sejjid Mehdi Šodžai (Sayed Mehdi Shojaei) jedan je od najčitanijih suvremenih iranskih pisaca. Rođen 1960. u Teheranu, osnovno i srednje obrazovanje stekao je u rodnome gradu, gdje je diplomirao dramaturgiju i političke znanosti, a nakon završenog studija počeo objavljivati književne tekstove za odrasle i djecu.

Jednostavan jezik, koji čitatelja vodi kroz složenu igru ponekad začudnih, ali uvijek kristalno jasnih slika i slojeva značenja, baš kao i smionost kojom se autor dohvaća društvenih, religioznih i političkih aspekata života u suvremenom Iranu, najbolje govore o razlozima iznimne Šodžaijeve čitanosti i popularnosti.

“Plavo, ali boje sumraka” nije samo knjiga koja otvara prozor u jednu književnost o kojoj ne znamo mnogo, ona nam – makar i načas – daje uvid u cijeli jedan zanimljivi i neponovljivi autorski svemir.

Sejjid Mehdi Šodžai

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Plavo, ali boje sumraka

Sejjid Mehdi Šodžai

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu