-20 %
Profil

Pastele u štrajku

Drew Daywalt

Bestseler br. 1 New York Timesa.
Urnebesno smiješna, spektakularna i maštovita slikovnica.

13.14 €
10.51 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 10.51 €

Barkod: 9789533138800

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 36

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 26 cm

Širina: 26 cm

Težina: 450 g

Izuzetno razigrana slikovnica koja vas poziva da je čitate naglas, a svakako potražite i njezin nastavak “Pastele se vraćaju kući”.

Pastele u štrajku

Dječak Duncan želi bojiti. Ali kada otvori kutiju s pastelama, pronađe samo pisma koja sva poručuju isto: idemo u štrajk! Bež Pasteli dojadilo je živjeti u sjeni Smeđe. Plava se želi odmoriti od bojenja tolike vode, dok Ružičasta želi više posla. Zelena nema prigovora, ali Narančasta i Žuta međusobno ne razgovaraju. Što će Duncan učiniti? Što biste vi učinili da ste na njegovu mjestu, zasuti brojnim pismima nezadovoljnih pastela?

Drew Daywalt, kojemu je ovo prva slikovnica, i slavni ilustrator i autor Oliver Jeffers smislili su šareni rasplet ove živahne i maštovite priče koja će djecu nasmijati i potaknuti da se na posve nov način poigraju pastelama.

“Pastele u štrajku” i “Pastele se vraćaju kući” dvije su planetarno uspješne slikovnice nagrađene brojnim nagradama koje će i velike i male čitatelje nasmijati do suza te potaknuti njihovu kreativnost. Koliko Oliver Jeffers ozbiljno shvaća svoje pastele, govori i činjenica da sve svoje važnije ugovore potpisuje upravo njima, a zanimljivo je i spomenuti da je svako slovo u pismima i razglednicama u ovoj slikovnici rukom ispisao naš grafički dizajner, a zatim odobrio Oliver Jeffers.

Drew Daywalt i Oliver Jeffers

DREW DAYWALT nagrađivan je filmski i televizijski scenarist i redatelj koji je radio za Disney, MTV, FEARnet i Syfy. Njegova prva slikovnica koju je napravio u suradnji s Oliverom Jeffersom, Pastele u štrajku, strelovitom je brzinom postala bestseler br. 1 New York Timesa i na tom se mjestu zadržala čak godinu dana, dok je na top-listi ostala još godinama, baš kao i izvrstan nastavak ove priče Pastele se vraćaju kući. Drew Daywalt dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i nagradu E. B. White Read Aloud, nagradu magazina Time za najčitaniju knjigu svih vremena u odabiru najboljih sto naslova te Amazonove nagrade za najbolju knjigu godine.

Živi u Južnoj Kaliforniji sa suprugom i dvoje djece.

OLIVER JEFFERS umjetnik je koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice U ovoj je kući duh, Dug put kući, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi, Pastele u štrajku i Pastele se vraćaju kući u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

×

Pastele u štrajku

Drew Daywalt

13.14 €
10.51 €
Dodajte u košaricu