Drew Daywalt i Oliver Jeffers

DREW DAYWALT nagrađivan je filmski i televizijski scenarist i redatelj koji je radio za Disney, MTV, FEARnet i Syfy. Njegova prva slikovnica koju je napravio u suradnji s Oliverom Jeffersom, Pastele u štrajku, strelovitom je brzinom postala bestseler br. 1 New York Timesa i na tom se mjestu zadržala čak godinu dana, dok je na top-listi ostala još godinama, baš kao i izvrstan nastavak ove priče Pastele se vraćaju kući. Drew Daywalt dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i nagradu E. B. White Read Aloud, nagradu magazina Time za najčitaniju knjigu svih vremena u odabiru najboljih sto naslova te Amazonove nagrade za najbolju knjigu godine.

Živi u Južnoj Kaliforniji sa suprugom i dvoje djece.

OLIVER JEFFERS umjetnik je koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice U ovoj je kući duh, Dug put kući, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi, Pastele u štrajku i Pastele se vraćaju kući u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.