Profil

Pastele se vraćaju kući

Drew Daywalt

Popularni autorski dvojac ponovo je udružio snage i stvorio jednako duhovit i neodoljiv nastavak hita "Pastele u štrajku".
9.16 €69.02 kn

Barkod: 9789533137520

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 48

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: meki

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 25.5 cm

Širina: 25.5 cm

Težina: 264 g

Nastavak hita “Pastele u štrajku”

Pastele se vraćaju kući

Duncanove pastele stvarno su šarena družba! Nakon što je odobrovoljio jednu grupu pastela koja se odlučila na štrajk, Duncan se sada mora suočiti s posve drukčijim problemom pastela koje traže izbavitelja. Od Bordo Pastele, koja se izgubila među jastucima kauča pa slomila kada je tata sjeo na nju, do Tirkizne, čija je glava sada zalijepljena za Duncanovu smrdljivu čarapu jer su zajedno završile u sušilici − svaka pastela ima tužnu priču i molbu da bude vraćena kući u kutiju za pastele.

 

Drew Daywalt i Oliver Jeffers

DREW DAYWALT nagrađivan je filmski i televizijski scenarist i redatelj koji je radio za Disney, MTV, FEARnet i Syfy. Njegova prva slikovnica koju je napravio u suradnji s Oliverom Jeffersom, Pastele u štrajku, strelovitom je brzinom postala bestseler br. 1 New York Timesa i na tom se mjestu zadržala čak godinu dana, dok je na top-listi ostala još godinama, baš kao i izvrstan nastavak ove priče Pastele se vraćaju kući. Drew Daywalt dobitnik je brojnih nagrada, uključujući i nagradu E. B. White Read Aloud, nagradu magazina Time za najčitaniju knjigu svih vremena u odabiru najboljih sto naslova te Amazonove nagrade za najbolju knjigu godine.

Živi u Južnoj Kaliforniji sa suprugom i dvoje djece.

OLIVER JEFFERS umjetnik je koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice U ovoj je kući duh, Dug put kući, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi, Pastele u štrajku i Pastele se vraćaju kući u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

×

Pastele se vraćaju kući

Drew Daywalt

9.16 €69.02 kn
Dodajte u košaricu