Profil

Ovdje sve počinje

Jennifer Niven

Snažan, romantičan i neodoljiv bestseler preveden na 24 jezika.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533135809

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 280

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Dražen Čulić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 357 g

Promišljena priča o prijateljstvu i ljubavi. To je nezaobilazan roman u zbirci važnih romana za mlade, priča je očaravajuća i čita se u dahu.
Voya

Ovdje sve počinje

Upoznajte Libby – nakon što joj je umrla majka, shrvana tugom i zlobnim primjedbama kako je „najdeblja američka tinejdžerica“ zatvorila se u kuću ne prestajući jesti. No sada, nakon nekoliko godina, mentalno je ojačala, suočila se sa svojim problemima i spremna je ponovno krenuti u srednju školu, steći nove prijatelje i zaljubiti se. Ona želi biti djevojka koja može učiniti što god poželi.
Upoznajte i Jacka – on je naizgled samouvjeren, zabavan i popularan, ali zapravo je usavršio vještinu pružanja onoga što ljudi žele. Vješt je u slaganju robota i popravljanju automobila, ali ne razumije što se događa u vijugama njegova mozga. Stoga se uvjerio da je najpametnije praviti se kul, biti šarmantan, duhovit i nikad se previše ne zbližiti.A onda Jack upozna Libby.

Autorica istražuje što se skriva iza prvog dojma i kako vidjeti dublje od fizičkog izgleda ili držanja, kako biti doista viđen i kako vidjeti drugu osobu onakvom kakva ona doista jest. Autoričina je misija i u ovom romanu pokazati kako smo svi potrebni i željeni.

„Užitak za čitanje.“
The New York Times Book Review

Ovdje sve počinje mnogo je više od priče o dviju duša: ona dotiče univerzalnu potrebu čovjeka da ga drugi razumiju, da ga žele. I to je ono što ovu knjigu čini upečatljivom.“
Teen Vogue

 

Jennifer Niven

Jennifer Niven živi u Los Angelesu i profesionalno se bavi pisanjem. Njezina prva knjiga The Ice Master publicističko je djelo objavljeno 2000. o kanadskoj znanstvenoj ekspediciji na Arktik 1913. Ta je knjiga dugo bila na vrhovima ljestvica prodavanosti, dobivala izvanredne kritike, bila je nominirana za nekoliko uglednih nagrada i prema njoj je snimljeno nekoliko dokumentaraca u različitim zemljama. Jennifer Niven je nakon toga objavila četiri romana za odrasle, jednu biografiju i jednu literarnu autobiografiju za mlade. Sva radosna mjesta prvi je njezin objavljeni roman za mlade, koji je i prije objavljivanja dobio izvanredne kritike te su prava za prijevod prodana u 30 zemalja. Po tom je romanu snimljen film s Elle Fanning u glavnoj ulozi, koji možete gledati na Netflixu. Hvalospjevi kritičara pljuštali su i za njezin drugi roman Ovdje sve počinje u kojem se glavna junakinja Libby suočava sa zlostavljanjem zbog pretilosti. Prekrasan je to i iskren prikaz nedoumica, borbi i uspjeha u životu tinejdžera te o tome kako nas međusobne razlike čine prekrasnima i zanimljivima.
Prije nego što je postala profesionalna spisateljica, Jennifer Niven radila je razne poslove – bila je glumica, asistentica voditelja knjižare, urednica, novinarka, producentica mrežne stranice abc.com.

Moglo bi vas zanimati

×

Ovdje sve počinje

Jennifer Niven

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu