Profil

Otići i ostati

S. D. Curtis

Jedna od onih mudrih knjiga koje strpljivo raspliću zlokobno klupko dvojbi i predrasuda, strahova i nerazumijevanja, tjerajući nas da posljednje niti povučemo sami.
21.10 €158.98 kn

Barkod: 9789533191164

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 233

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Marinko Raos

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 259 g

Hrabro i pronicljivo,  autorica  zaranja ispod površine prečesto pojednostavljivanih odnosa Istoka i Zapada i pronalazi – čovjeka.

Otići i ostati

Zove se Azad, ali za svijet u koji je stupio prečesto nema ni lica ni imena…

Zove se Azad i pobjegao je pred ratom. Sada živi u Litvi, u kampu za izbjeglice. Musliman je. Želi vizu, želi nastaviti studij. Iza njega je rat, a oko njega ravnodušnost, očaj i fanatizam. Želi. Lucy je Amerikanka, Zahra djevojka iz kampa, i ona treća, koja je ostala kući. Tri žene i tri izbora. Ne želi mobitel u kuverti, ali dobiva ga. Skriva ga pod madracem, čeka.

Što je potrebno da običnog čovjeka dovede do ruba, i što ga može spriječiti da ga prekorači?
Jesu li dovoljni vjera i razum?
Je li dovoljna ljubav?

 

S. D. Curtis

S. D. Curtis završila je studij engleske književnosti i umjetnosti na Sveučilišti Surrey. Živjela je u Hong Kongu, Sloveniji, Belgiji, Hrvatskoj i Italiji. Autorica je triju romana, od kojih su dva: Nalik vatri i Ostati i otići objavljeni i u Hrvatskoj. Tekstove i kratke priče objavljuje u raznim publikacijama. Trenutno živi i radi u Londonu.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Otići i ostati

S. D. Curtis

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu