Profil

Orban - Novi europski moćnik

Paul Lendvai

Dopunjeno izdanje s posebnim predgovorom za hrvatske čitatelje o odnosu Orbana prema Hrvatskoj.
21.10 €158.98 kn

Barkod: 9789533138756

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 272

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Nataša Barac

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 360 g

Nogomet i ljepote jadranske obale glavni su razlozi Orbánova zanimanja za Hrvatsku. To je pak usko povezano s aktivnostima koje u slobodno vrijeme provodi Lörinc Mészáros, do sada već međunarodno zloglasni bliski prijatelj premijera.

Orban – Novi europski moćnik

Još uvijek na početku pedesetih godina života, Viktor Orbán, najsposobniji i najkontroverzniji političar u modernoj mađarskoj povijesti, nije samo oblikovao događaje u Mađarskoj nego je također igrao veliku ulogu u europskoj politici. Bio je najmlađi premijer u Europi od 1998. do 2002. godine, a od svojih dviju velikih izbornih pobjeda 2010. i 2014. godine vladao je Mađarskom kao neprijeporni broj jedan.

Ova se knjiga bavi poviješću Mađarske od pada komunističkog sustava te prije svega razvojima događaja otkako su Viktor Orbán i njegova stranka Fidesz 2010. godine osvojili vlast. Ovom je knjigom, koja je prvo objavljena na njemačkom jeziku 2016. godine, autor prije svega želio pružiti istinit i nepristran pristup zapanjujućoj karijeri Viktora Orbána, čak i kada je riječ o politici i postupcima zbog kojih žalim što su učinjeni.

S obzirom na bliske odnose između Mađara i Hrvata tijekom 800 godina zajedničke povijesti, autor je uvijek u svojim knjigama, člancima te televizijskim komentarima i dokumentarcima posebnu pozornost posvećivao sudbini Hrvatske. Nogomet i ljepote jadranske obale glavni su razlozi Orbánova zanimanja za Hrvatsku. To je pak usko povezano s poslovnim aktivnostima i aktivnostima koje u slobodno vrijeme provodi Lörinc Mészáros, do sada već međunarodno zloglasni bliski prijatelj premijera.

Paul Lendvai

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

×

Orban - Novi europski moćnik

Paul Lendvai

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu