Profil

Olive, iznova

Elizabeth Strout

TRIJUMFALAN POVRATAK SVIJETU KNJIŽEVNOG LIKA
KOJI JE OSVOJIO MILIJUNE ČITATELJA.

Nastavak priče o nemogućoj, nezaboravnoj Olive Kitteridge.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533137773

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 276

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Patricija Horvat

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 364 g

Savršen roman.
The Financial Times

Majstorica zanata kojoj je malo tko ravan.
Hilary Mantel

Beskompromisna pronicljivost izražena jezikom koji blista od jasnoće. Svaki će vas redak protresti do srži.
The Washington Post

Olive, iznova

U romanu pratimo Olive Kitteridge, tu netaktično iskrenu i proturječnu junakinju koja ipak lako prirasta srcu, dok stari i suočava se s promjenama – gdjekad ugodnim, gdjekad ne – u vlastitu životu i životima ljudi koji je okružuju. Olive se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda u obalnom gradiću Crosby u državi Maine te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije…

“Olive, iznova” Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade za književnost, nastavak je priče o nemogućoj, nezaboravnoj Olive Kitteridge. Ovaj iznimno hvaljen roman odmah nakon objavljivanja postao je bestseler, a uvršten je i u brojne preglede najboljih knjiga vodećih svjetskih medija.

“Olive je sjajno stvoren lik i zato što je, kad su nedostaci i mane u pitanju, jednako okrutno iskrena prema sebi kao i prema drugima… Po stranicama ovog dirljivog romana prostrla se velika, strašna zbrka koja se naziva život. Elizabeth Strout možda nema odgovore na pitanja koja on postavlja, ali ga se i ne boji.”
The Wall Street Journal

Elizabeth Strout

Elizabeth Strout američka je spisateljica rođena 1956. u Portlandu u saveznoj državi Maine. Diplomirala je engleski jezik na Bates Collegeu u Lewistonu, a na Syracuse University College of Law dobila je i diplomu iz prava. Kratko je radila kao pravnica prije nego što se preselila u New York gdje je počela raditi na Odsjeku za engleski jezik na Borough of Manhattan Community Collegeu. Objavljuje priče u brojnim časopisima, a dosad je objavila devet romana od kojih je roman Olive Kitteridge dobio Pulitzerovu nagradu za književnost.

Roman O, Williame! finalist je nagrade Booker 2022. godine.

Uz njega na hrvatski su prevedeni i romani Olive Kitteridge, Olive iznova, Amy i Isabelle te Zovem se Lucy Barton, svi u Profilovu izdanju.

Moglo bi vas zanimati

×

Olive, iznova

Elizabeth Strout

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu