-20 %
Profil

O, Williame!

Elizabeth Strout

FINALIST NAGRADE BOOKER 2022.
U ovom izuzetnom nastavku priče o Lucy iz romana "Zovem se Lucy Barton", Elizabeth Strout još je jednom potvrdila svoj status jedne od najznačajnijih suvremenih američkih spisateljica.
17.12 €
13.70 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.70 €

Barkod: 9789533139401

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 222

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Srećko Jurišić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 350 g

Nježni podsjetnik da budemo emotivno velikodušni prema najdražima i fizički što je moguće prisutniji svakoga dana svojeg života.
The San Francisco Chronicle      

Toliko intimne, krhke, očajne ljudskosti natapa ove stranice da oduzima dah. Gotovo svaka rečenica nosi snagu otkrivenja.
The Washington Post    

Dubina, složenost i ljubav sadržani na ovim stranicama čudesno su postignuće.
Ann Patchett

O, Williame!

Lucy Barton je spisateljica, no bivšeg supruga, Williama, teško joj je pročitati. William mi je, priznat će, uvijek bio zagonetan. Zagonetno je i zašto su njih dvoje ostali povezani nakon mnogo godina.

Kada je William zamoli da mu se pridruži na putovanju kako bi proniknuo u nedavno otkrivenu obiteljsku tajnu – jednu od onih tajni koje mijenjaju sve što znamo o svojim najbližima – Lucy i jest i nije iznenađena. Ono što slijedi prekrasna je priča o strahovima i nesigurnostima, malim radostima i nježnostima, o preljubima i drugim partnerima, roditeljima i djeci. Sa svakom stranicom saznajemo više o tihim silama koje nas drže zajedno – čak i kad se jedni od drugih udaljimo.

„Jednostavne izjavne rečenice Elizabeth Strout sadrže kontinente. Zna li itko bolje dočarati usamljenost, otuđenost, kazati duboke, važne stvari? Zna li itko bolje prikazati nasljeđe nesavršenog odgoja, nedoraslih roditelja?
Ovaj sjajni, uvjerljivi i nježni roman je jednostavno – radost.“ 
The Boston Globe   

„Lucy Barton jedna je od besmrtnih književnih junakinja – krhka, oštećena, slomljena, ranjiva, ali najviše od svega, obična – poput nas.“
Žiri nagrade Booker

„Jedno od čudesnih svojstava proze Elizabeth Strout jest način na koji se naginje nad dubine najjednostavnijim potezima.“
The Guardian    

„U središtu iznimne proze Elizabeth Strout nalaze se likovi koji se hvataju ukoštac s pitanjima o ljubavi, gubitku i obitelji u naizgled najobičnijim trenucima. Obiteljske drame koje ispunjaju njezine romane vode do neočekivanih otkrića koja prate složenost braka, roditeljstva i starenja.“
Time

Elizabeth Strout

Elizabeth Strout američka je spisateljica rođena 1956. u Portlandu u saveznoj državi Maine. Diplomirala je engleski jezik na Bates Collegeu u Lewistonu, a na Syracuse University College of Law dobila je i diplomu iz prava. Kratko je radila kao pravnica prije nego što se preselila u New York gdje je počela raditi na Odsjeku za engleski jezik na Borough of Manhattan Community Collegeu. Objavljuje priče u brojnim časopisima, a dosad je objavila devet romana od kojih je roman Olive Kitteridge dobio Pulitzerovu nagradu za književnost.

Roman O, Williame! finalist je nagrade Booker 2022. godine.

Uz njega na hrvatski su prevedeni i romani Olive Kitteridge, Olive iznova, Amy i Isabelle te Zovem se Lucy Barton, svi u Profilovu izdanju.

Moglo bi vas zanimati

×

O, Williame!

Elizabeth Strout

17.12 €
13.70 €
Dodajte u košaricu