Profil

Odakle da počnem

Maja Milčec

Ljubavni roman za one koji ipak žele ljepši svijet.
Gorko-slatki roman Maje Milčec pun je autoironije i optimizma, koje njegova heroina nalazi i u najtežim situacijama.
10.49 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133522

Broj stranica: 243

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 300 g

Prolog romana je pjesma Dubravka Ivaniša Ripera, koju je Riper napisao po Majinoj želji, a Riper i Yaya pojavljuju se i kao likovi u romanu.

Odakle da počnem

Roman Maje Milčec, nazvan po prvom stihu evergreena Love Story, pisan je zagrebačkim slengom i smješten u Zapruđe, gdje se Zagrepčanka Barbara iz životne krize izvlači tako da osniva ženski bend. 

Obeshrabrenost i kriza završavaju odlukom da se ne odustane i ipak krene dalje, uz prkosnu izvedbu My Way – Viciousa, ne Sinatre – a jednako nezaboravni refreni odzvanjaju od početka do kraja romana koji prati Barbaru od hitne psihijatrije do hepienda: „Ne traži da ti padne pod koljena i moli za oprost. Polako, tejk it izi. Saslušaj ga. Gledaj ga u oči. ne mršti se i ne radi grimase. Ako ti je stalo, ne svađaj se i psst. OK, daj. Seks pa svađa. Seks bez svađe. Ali NE danas. NE SAD.“

Naslovnicu romana Maje Milčec ilustrirao je zagrebački crtač i dizajner Davor Šunk.

„Milčecova ne oklijeva, dinamikom spota niže prizore i opservacije. Njen ekšn ne poznaje prazni hod. Čitajući gledamo filmske kadrove koji se munjevito smjenjuju i sugestivno govore o vremenu koje je svuda oko nas, o duhu vremena u kojem živimo, o stvarnosti koja je jača od fikcije.“
Alojz Majetić

Maja Milčec

Maja Milčec (1966. – 2015.), freelancerica nemirna duha, surađivala je u mnogim ženskim, teen i rock časopisima, te tako sve do otkrića Facebooka i internetskih portala. Pisala je o glazbi, urbanoj sceni i kulturnim zbivanjima, a na Facebooku je započela objavljivati statuse, koji su s vremenom poprimali razmjere priče. Odakle da počnem njezin je romaneskni prvijenac.

×

Odakle da počnem

Maja Milčec

10.49 €
Dodajte u košaricu