Profil

Od Claya most

Markus Zusak

Nezaboravna obiteljska saga australskog pisca.
Prvi Zusakov roman nakon bestselera "Kradljivica knjiga", prevedenog na više od 40 jezika i prodanog u milijunima primjeraka diljem svijeta.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533137056

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 528

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 677 g

Zadivljujuće djelo. Razarajuće, zahtjevno i duboko potresno.
The Wall Street Journal

Priča o ljubavi, umjetnosti i iskupljenju.
The Times

Od Claya most

Da vam ispričam o našem bratu. Četvrtom bratu Dunbaru, imenom Clay. Njega ništa nije mimoišlo. Sve nas je do zadnjeg promijenio. Petorica braće Dunbar hahari su koji odgajaju jedan drugoga u svijetu vođenom vlastitim pravilima. Majka im više nije živa, otac ih je ostavio. I dok braća uče kako voljeti, boriti se i pomiriti sa svijetom odraslih, polako otkrivaju što se krije iza odlaska njihova oca. A u središtu je njihovih života Clay, dječak koji će izgraditi most – za svoju obitelj, za svoju prošlost, za svoje grijehe. Za čudo. Pitanje je samo koliko će daleko Clay ići. I koliko je toga u stanju podnijeti.

„Jedna od onih monumentalnih knjiga koje vas vode kroz vrijeme i prostor.“
The Washington Post

 

Markus Zusak

Markus Zusak nagrađivani je australski pisac rođen 1975. u Sydneyju u obitelji imigranata iz Austrije i Njemačke. Pisanjem se počeo baviti još u srednjoj školi, a 1999. objavljuje svoj romaneskni prvijenac The Underdog, prvi dio trilogije za mlade o braći iz radničke obitelji Wolfe. Uslijedili su nastavci trilogije: Fighting Ruben Wolfe i When Dogs Cry, a saga inspirirana odrastanjem autora i njegova brata osvojila je čitatelje i kritičare. Pohvale kritike, kao i nagrade, pratile su i autorov četvrti roman, priču o maloljetnom taksistu, Ja sam glasnik. No Kradljivica knjiga (2005.) donijela mu je svjetsku slavu. Ubrzo nakon objavljivanja roman je postao bestseler, preveden diljem svijeta. Kradljivica knjiga, dočekana unisonim oduševljenjem kritike, samo na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa provela je više od desetljeća. Po romanu je 2013. snimljen i film u produkciji Twentieth Century Foxa u kojem naslovne uloge tumače Geoffrey Rush, Emily Watson i Sophie Nélisse. Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman Od Claya most.

Moglo bi vas zanimati

×

Od Claya most

Markus Zusak

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu