Profil

Noć dugih svjetala

Damir Šodan

Tri drame.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789537701062

Broj stranica: 221

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 336 g

Noć dugih svjetala

Knjiga u kojoj svjetla jako skupog i luksuznog automobila služe za osvjetljavanje svijeta u kojem trenutno živimo. Ono što ta svjetla iznose na vidjelo u svakom slučaju nije lijepo. Kada upalite svjetla tog apsolutnog predmeta želja, oličenja muškog tranzicijskog sna ostajete zaslijepljeni lažnim sjajem nove, niotkud iznikle elite i uplašeni mračnim licima onih koji smatraju da imaju pravo uživati u onome što su drugi stekli samo zato što su oni veći, jači i imaju više oružja.

Tanja Miletić Oručević nam u svojoj predstavi pokušava pokazati više načina pristupu problema tranzicije. Možete je iskoristiti kao Bili i dobiti „taj mračni predmet želja“, na samo vama poznat način; možete se dobro naoružati i krenuti s Uzijem u „uzimanje onoga što vam po pravu pripada“; možete i zauvijek ostati u svijetu snova i nadati se da će se, u vremenu obrtanja velikog novca i trke za onim većim i boljim, neko sjetiti svih postulata dobrog, strago Marxa.

Možete uraditi bilo šta od toga. Možete uraditi i nešto drugo, ali morate biti svjesni mraka, nasilja i krvi koje vam na taj način može prirediti samo jedna balkanska tranzicijska bajka. I na kraju, možete se obratiti boci „Južnjačke utjehe“ ako se usudite, jer utjeha bi mogla ostati prikrivena ispod naslaga mraka i nesreće koje ste unijeli, kako u svoj, tako i u tuđe živote.

Damir Šodan

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Noć dugih svjetala

Damir Šodan

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu