-20 %
Profil

Nizozemska kuća

Ann Patchett

Raskošna potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Remek-djelo koje je ušlo u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija i očaralo čitatelje diljem svijeta.
17.12 €
13.70 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.70 €

Barkod: 9789533138251

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 380 g

Knjiga naoko jednostavne, nenametljive ljepote.
Jurica Pavičić, Jutarnji list

Maestralno!
The Times

Veličanstvena obiteljska saga o izgubljenom nasljedstvu.
The Guardian

 

Nizozemska kuća

Nakon Drugog svjetskog rata Cyril Conroy započne stvaranje carstva nekretnina. Prva demonstracija novostečena bogatstva kupnja je Nizozemske kuće, raskošnog imanja kojim želi iznenaditi suprugu Elnu. Nakon Elnina misterioznog odlaska Cyril živi s kćeri Maeve i sinom Dannyjem. No jednog dana u neobičnu, osebujnu Nizozemsku kuću stiže Andrea, žena koja će uskoro postati njegova nova supruga…

“Nizozemska kuća” raskošna je, potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom; roman o obitelji, gubitku i ljubavi. Remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett ušlo je u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija i očaralo čitatelje diljem svijeta.

“Roman joj je pomno strukturiran, čelične arhitektonike. Stil joj je samosvjesno konzervativan, hladni i egzaktni stil dobrih romansijera 19. stoljeća. Likovi su joj iznijansirani i uvjerljivi, svijet koji imaginira psihološki i sociološki produbljen, odnosi likova u stalnoj mijeni. A glavni od tih odnosa – onaj na kojem počiva knjiga – odnos je brata i starije sestre, sestre koja kod Patchett postaje pokroviteljica, surogatna majka. Puno je u svjetskoj književnosti tomova ispisano o očinstvu i materinstvu. Puno je pisano čak i o braći. Ne mogu se, međutim, sjetiti knjige koja tako počiva na kultu sestre. Nizozemska kuća je knjiga naoko jednostavne, nenametljive ljepote.”
Jurica Pavičić, Jutarnji list

 

Ann Patchett

Ann Patchett američka je spisateljica i dobitnica nagrade PEN/Faulkner te nagrade Orange 2002. godine za svoj četvrti objavljeni roman Bel Canto.

Rodila se 1963. u Los Angelesu, a sa šest se godina s obitelji preselila u Nashville, gdje je i danas živi te vodi knjižaru Parnassus Books.

Uz nagrađeni Bel Canto objavila je i romane The Patron Saint of Liars (1992.), Taft (1994.), The Magician’s Assistant (1997.), Run (2007.), State of Wonder (2011.), Commonwealth (2016.). Roman Nizozemska kuća bio je u finalu Pulitzerove nagrade za književnost 2020. godine.

Tom Lake njezin je deveti roman.

Moglo bi vas zanimati

×

Nizozemska kuća

Ann Patchett

17.12 €
13.70 €
Dodajte u košaricu