Profil

Nismo same

Ivana Kalogjera

Zbirka intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533137230

Broj stranica: 232

Godina objavljivanja: 2019.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 268 g

Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama.

Nismo same

“Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama.

Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“,

ističe u svojem predgovoru novinarka Ivana Kalogjera koja je u protekle četiri godine na portalu Nismo same dosad objavila više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.

U zbirku Nismo same uvrštena je 41 priča.

Ivana Kalogjera

Novinarka Ivana Kalogjera osnivačica je udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka. Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama – ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem. Paralelno sa Zakladom Solidarna razvija specijalizirani volonterski program podrške ženama koje se liječe u obavljanju kućanskih poslova i brizi za djecu i obitelj. Dobitnica je Nagrade Vesna Andrijević Matovac za 2017., a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje osobi koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke u svojoj zajednici, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života oboljelih.

Moglo bi vas zanimati

×

Nismo same

Ivana Kalogjera

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu