Profil

Nesalomljivi

Laura Hillenbrand

Svjetski bestseler.
Biografska priča o preživljavanju, izdržljivosti i iskupljenju američkog zrakoplovca iz Drugog svjetskog rata.
19.78 €149.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131955

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 437

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Nenad Dropulić i Tomislav Marić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 591 g

Hrabra i moćna knjiga, očaravajuća i slikovita poput filma.
The New York Times

Nesalomljivi

Jednog svibanjskog podneva 1943. godine američki bombarder srušio se u Pacifik i nestao ostavivši za sobom samo krhotine i mrlje ulja, goriva i krvi. Potom se na površini oceana pojavilo jedno lice. Bio je to mladi poručnik, strijelac bombardera, koji je doplivao do čamca za spašavanje i prebacio se u njega. Tako je počela jedna od najneobičnijih odiseja Drugog svjetskog rata.

Poručnik se zvao Louis Zamperini. Zamperinija su čekale tisuće kilometara otvorenog oceana, nasrtljivi morski psi, potapanje čamca, glad i žeđ, napadi neprijateljskih zrakoplova, a nakon svega toga još veće muke. Natjeran do ruba izdržljivosti, Zamperini je na očaj odgovarao dosjetljivošću, na patnje nadom, odlučnošću i humorom, na nasilje buntom. Zamperinijeva sudbina, bila pobjednička ili tragična, visjela je na tankoj niti njegove volje.

Ispripovijedana bogato i slikovito, ova biografija govori o nezaboravnom putovanju jednog čovjeka u krajnost.

Nesalomljivi, svjedočanstvo o otpornosti ljudskog uma, tijela i duha, postali su svjetski hit, a po knjizi je snimljen film u režiji Angeline Jolie u kojem Louisa Zamperinija glumi Jack O’Connell.

„Iznimno potresan, neodoljiv, moćno napisan ep o opstanku. Laura Hillenbrand održala je ovom knjigom lekciju o umijeću pripovijedanja.“
Wall Street Journal

Laura Hillenbrand

Laura Hillenbrand napisala je roman Seabiscuit: An American Legend (Seabiscuit: Američka legenda). Taj roman bio je prvi na listi bestselera New York Timesa, ušao je u uži izbor za Nacionalnu nagradu koju dodjeljuju književni kritičari, dobio je nagradu Book Sense za knjigu godine, nagradu William Hill za najbolju sportsku knjigu godine, našao se na petnaestak lista najboljih knjiga godine i nadahnuo je film Seabiscuit, nominiran za sedam Oscara, uključujući i nagradu za najbolji film. Nesalomljivi (Unbroken), druga knjiga Laure Hillenbrand, bila je New York Timesov bestseler (provela je čak 23 mjeseca na listi najprodavanijih naslova, od toga puna tri mjeseca kao najprodavaniji naslov), časopis Time proglasio ju je knjigom godine (2010.), a dobila je nagradu Los Angeles Timesa za knjigu godine. Laura Hillenbrand i glumac Gary Sinise suosnivači su dobrotvorne organizacije koja preko američke vojske školskim priborom opskrbljuje djecu iz cijeloga svijeta. Živi u Washingtonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Nesalomljivi

Laura Hillenbrand

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu