Profil

Nemoguća djevojka

Anne Tyler

Bi li suvremena žena pristala biti ukroćena?
Neodoljiva obrada čuvene Shakespeareove komedije!
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533136974

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 192

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 257 g

Sjajna prerada… s puno više humora i nježnosti nego kod Shakespearea.
The Washington Post

Nemoguća djevojka

Kate Battista osjeća se zatočenicom vlastita života. Kako li je samo došlo do toga da se njezin život svodi na vođenje kućanstva i brigu o ekscentričnom ocu znanstveniku te umišljenoj mlađoj sestri? Ni na poslu nije bolje. U vrtiću u kojem radi djeca je vole, ali njihovi roditelji, kao ni stariji kolege, nisu baš oduševljeni njome. Kateina oca muče druge brige. Na pragu je velikog otkrića koje bi moglo pomoći milijunima. Postoji samo jedan problem: njegov sjajni asistent, Pjotr, uskoro će biti deportiran. A bez Pjotra sve je izgubljeno. Znanstvenik stoga smišlja plan zahvaljujući kojem bi asistent mogao ostati u zemlji. Kao uvijek, oslanja se na Kateinu pomoć. Samo je li ovaj put pretjerao u svojim zahtjevima?

Američka spisateljica Anne Tyler, dobitnica Pulitzerove nagrade, u svojoj razigranoj romanesknoj preradi čuvene komedije “Ukroćena goropadnica”, postavlja pitanje bi li se suvremena žena ikad žrtvovala kao Shakespeareova Kate. Odgovor iznenađuje, baš kao i njezina Kate.

„Spoj Ukroćene goropadnice i Zelene karte uzet ćete u ruke zbog Shakespearea, a pročitati zbog divne Anne Tyler.“
Library Journal

„Šarmantno. Pametno.“
The Boston Globe

 

Anne Tyler

Anne Tyler (1941.) američka je spisateljica i književna kritičarka koju se najčešće uspoređuju s Johnom Updikeom, Jane Austen i Eudorom Welty. Autorica je romana: Raznizane godine, Vježbe disanja, Slučajni turist, Nekoć kad smo bili odrasli… Dobitnica je brojnih prestižnih priznanja: Pulitzer, Janet Heidinger Kafka, Udruženja američkih knjiženih kritičara… Nemoguća djevojka izvorno je objavljena u ediciji Hogarth Shakespeare unutar koje neki od najpoznatijih autora svijeta objavljuje romaneskne obrade drama engleskog klasika, a u sklopu iste edicije objavljen je i Vražji okot Margaret Atwood. Oba romana objavljena su u izdanju Profila

Moglo bi vas zanimati

×

Nemoguća djevojka

Anne Tyler

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu