Profil

Neka vrsta milosti

Toni Morrison

Remek-djelo nobelovke.
Knjiga otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji u početku priče o šećeru.
6.50 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789537701567

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 158

Godina objavljivanja: 2009.

Prijevod: Jagoda Splivalo-Rusan i Giga Gračan

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 185 g

Prepuno ljepote, krajnosti, uskomešanosti, smijeha, osjećajnosti, plemenite privrženosti… Djelo Toni Morrison sasvim je posebno.
Times Literary Supplement

Neka vrsta milosti

Trgovina robljem bila je 1680-ih još u povojima. U objema Amerikama žestoke religijske i klasne razlike, predrasude i ugnjetavanje bili su žestoki te stvorili plodno tlo za ropstvo i rasnu mržnju. Florens ima „ruke ropkinje i stopala portugalske dame”, znade čitati i pisati i gladuje za ljubavi…

Knjiga otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji u početku priče o šećeru, tom velikom ždrijelu koje je progutalo milijune života.

To je dvosmislena priča o majci i kćeri što uznemiruje silovitošću svijeta u kojemu gesta milosti, kao i sve ostalo, nosi nesagledive posljedice.

 

Toni Morrison

Toni Morrison dobitnica je Nobelove nagrade za književnost 1993. godine, Pulitzerove nagrade te nagrade National Book Critics Circle Award. Profesorica je na Sveučilištu Princeton i dosad je napisala devet romana. Nakon romana Ljubav, Neka vrsta milosti je drugi njezin roman objavljen na hrvatskom jeziku u izdanju Profila, oba u prijevodu Gige Gračan i Jagode Splivalo-Rusan. Toni Morrison preminula je u kolovozu 2019.

Moglo bi vas zanimati

×

Neka vrsta milosti

Toni Morrison

6.50 €
Dodajte u košaricu