Profil

Neka se veliki svijet vrti

Colum McCann

Dobitnik nagrade "National Book Award" 2009.
Lirsko remek djelo pripovjedača koji neumorno slika na beskrajnu platnu svijeta. 
19.78 €

Barkod: 9789533194646

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 365

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Tomislav Kuzmanović

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 498 g

Neka se veliki svijet vrti

Colum McCann učinit će u ovom romanu da obično postane neobično, da tuga pronađe utjehu, a životi se i sudbine ljudi isprepletu u nesvakidašnjem portretu New Yorka i njegovih stanovnika.

Smješteni u vrijeme dubokih političkih i društvenih promjena (New York, 1974.), od bunta protiv rata u Vjetnamu i nagovještaja naftne krize do začetaka interneta, u vrijeme koje je sablasni odraz današnjice, očajni životi junaka sudarit će se u sjenci jednog lakomislenog i prelijepog čina i zauvijek se preobraziti.

Povezujući ih, McCann to čini najkrhkijim i najčvršćim sponama – nadom, ljubavlju i ljepotom.

Colum McCann

Colum McCann rođen je u Dublinu. Autor je šest romana: Neka se veliki svijet vrti, Zoli, Plesač, Ova strana vedrine, Songdogs i Transatlantik te dviju hvaljenih zbirki kratkih priča. Djela su mu objavljena na trideset pet jezika. Njegov roman Neka se veliki svijet vrti zasjeo je na ljestvice najprodavanijih naslova na četirima kontinentima. Colum McCann primio je mnoge počasti i nagrade, među njima i National Book Award, Međunarodnu književnu nagradu IMPAC Dublin te naslov Chevalier des Arts et Lettres od francuske vlade i književnu nagradu Irske zaklade u Monaku. Esquire ga je uvrstio na svoj popis „Najboljih i najbistrijih“, a njegov kratki film Sve u ovoj zemlji mora bio je nominiran za Oscara 2005. godine. Suradnik je časopisa i novina The New Yorker, The New York Times Magazine, The Atlantic Monthly i The Paris Review te predaje kreativno pisanje na poslijediplomskome studiju koledža Hunter u New Yorku gdje živi sa suprugom i njihovo troje djece. U izdanju Profila objavljeni su njegovi romani Neka se veliki svijet vrti i Transatlantik.

×

Neka se veliki svijet vrti

Colum McCann

19.78 €
Dodajte u košaricu