-75 %
Profil

Na putu do zdrave dugovječnosti

Miroslav Radman

Veliki hit u Francuskoj. Odsada i u Hrvatskoj.
Biologija nam poručuje da bolest i starenje nisu neizbježni i da smrt nije nužna, a da su željene promjene u ljudskom životu samo pitanje hrabrosti i vremena.
11.81 € 88.98 kn
3.00 € 22.60 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 3.00 € (22.60 kn)

Barkod: 9789533194295

Broj stranica: 152

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 198 g

Više od svega ovu sjajnu knjigu nadahnula je misao da je moguće produljiti zdrav ljudski život.

Na putu do zdrave dugovječnosti

Posljednja dva stoljeća svake godine produžujemo očekivani ljudski životni vijek za tri mjeseca. No već sutra bit ćemo u mogućnosti produžiti ga za pedeset ili sto godina. Tim mladih stručnjaka predvođen znanstvenikom svjetskoga glasa, molekularnim biologom i genetičarom Miroslavom Radmanom, već godinama radi na ostvarivanju tog cilja.

A upravo ova Radmanova knjiga, propitujući mogućnosti produljivanja ljudskog života produljivanjem razdoblja mladosti, najavljuje to iznimno i još uvijek tajno otkriće. Ona je i fascinantna priča o genezi ideja, znanstvenim eksperimentima i projektima, od pokušaja križanja dviju različitih vrsta bakterija do potrage za „eliksirom mladosti“.

No u njoj se jedan od vodećih svjetskih genetičara bavi i filozofskim, društvenim i duhovnim pitanjima koja bi takav biološki napredak mogao nametnuti, a među njima je i temeljno pitanje: kakav će biti naš svijet, nadvladamo li svoju besmrtnost? 

Miroslav Radman

Prof. Miroslav Radman rođen je 1944. godine u Splitu. Najistaknutiji je hrvatski biolog
te redovni član Francuske akademije znanosti, Europske akademije (Academia Europaea), Svjetske akademije znanosti i umjetnosti (WAAS) te Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO). Dopisni je član HAZU-a. Diplomirao je biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga doktorirao je na Sveučilištu u Bruxellesu, gdje je deset godina bio profesor. Tri godine znanstveno se usavršavao na američkom Sveučilištu Harvard, a od 1982. godine živi u Parizu. Profesor je na Medicinskom fakultetu te voditelj Laboratorija za evolucijsku i molekularnu genetiku Instituta Necker u Parizu. U listopadu 2002. godine, kao prvi Hrvat u povijesti, postao je redoviti član Francuske akademije znanosti. Miroslav Radman svjetsku je slavu stekao 1989. godine kada je srušio genetski zid; križajući dvije vrste bakterija koje se nisu miješale 150 milijuna godina, otkrio je molekularni model nastanka novih vrsta – kako od jedne vrste pretka nastaju dvije različite vrste. Osnivač je i ravnatelj Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS) – međunarodne, privatne i neprofitne znanstvene ustanove, čija je misija postati rasadnikom nove generacije mladih multidisciplinarnih znanstvenika. Prof. Radman dobitnik je niza uglednih nagrada, među kojima je i „Grand Prix Richard Lounsbery“, koju zajednički dodjeljuju Francuska akademija znanosti i Američka akademija znanosti. Za francusko izdanje knjige Na putu do zdrave dugovječnosti (Au-dela de nos limites biologiques) dobio je uglednu francusku nagradu Prix du Livre Santé Bien-Être.

Moglo bi vas zanimati

×

Na putu do zdrave dugovječnosti

Miroslav Radman

11.81 € 88.98 kn
5.00 € 37.67 kn
Dodajte u košaricu