Profil

Muškarci i žene - koliko se uopće poznajemo

Majda Rijavec i Dubravka Miljković

Interaktivni priručnik o razlikama muškaraca i žena, sa strogo znanstvenog stajališta.
10.49 €79.04 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133737

Broj stranica: 219

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 314 g

Autorice nisu odoljele da ne dodaju viceve na račun žena i muškaraca, citate, anegdote i zanimljivosti iz života poznatih – pa i njih samih.

Muškarci i žene – koliko se uopće poznajemo

Jesu li vicevi o plavušama istiniti?
Treba li bježati od stroge šefice?
Jesu li žene ženama loše prijateljice?
O čemu pričaju muškarci, a o čemu žene?
Tko je zapravo suosjećajniji i tko je doista spremniji pomoći?
Koliko je u našem svakodnevnom shvaćanju rodova predrasuda i stereotipa, a koliko činjenica?

Dubravka Miljković i Majda Rijavec u svom novom interaktivnom priručniku obrađuju razlike između žena i muškaraca sa strogo znanstvenog stajališta – kako bi obradile ovu temu koristile su relevantne znanstvene izvore i metaanalize, koje uspoređuju i objedinjuju rezultate desetaka pa i stotina istraživanja o muško-ženskim razlikama i sličnostima.

Prijateljstvo, ljubavni stil, roditeljstvo, starenje – sve su to područja u kojima žene i muškarci reagiraju na različite načine. Knjiga daje i odgovore – kako se osloboditi predrasuda i stereotipa i kako premostiti rodni jaz. Kako kažu, autorice nisu odoljele da ne dodaju viceve na račun žena i muškaraca, citate, anegdote i zanimljivosti iz života poznatih – pa i njih samih – te savjete za svakodnevni život koji će nam pomoći da bolje razumijemo i druge i sebe.

Dubravka Miljković i Majda Rijavec

Dubravka Miljković i Majda Rijavec doktorice su znanosti, redovite profesorice na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dugi niz godina bave se i edukacijom iz područja psihologije menadžmenta i pozitivne psihologije. Održale su brojna predavanja, radionice i seminare u mnogim školama, vrtićima, udrugama i tvrtkama u Hrvatskoj i regiji. Autorice su tridesetak knjiga te nekoliko stotina stručno – popularnih članaka za različite novine i časopise. Česte su gošće i suradnice u TV i radio emisijama koje se bave psihologijom odgoja i obrazovanja, svakodnevnog života i psihologijom menadžmenta te komentatorice zbivanja iz ovih područja za dnevne novine. Za dosad objavljene knjige Hrvatsko psihološko društvo dodijelilo im je 1997. nagradu Ramiro Bujas za izuzetna dostignuća u afirmaciji i popularizaciji psihologijske znanosti, a 2009. godine i nagradu Zoran Bujas za izuzetno vrijednu psihologijsku knjigu godine. Ministarstvo znanosti RH dodijelilo im je 2000. godine Godišnju državnu nagradu Republike Hrvatske za popularizaciju znanosti. U izdanju Profila objavile su interaktivni psihološki priručnik za tinejdžere Teen psiha te svojevrstan nastavak te knjige o psihologiji odraslih – Muškarci i žene: Poznajemo li se uopće.

×

Muškarci i žene - koliko se uopće poznajemo

Majda Rijavec i Dubravka Miljković

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu