Profil

Ministarstvo potpune sreće

Arundhati Roy

Remek-djelo koje je svijet čekao dvadeset godina.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533136073

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 394

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 499 g

Prozni dragulj. Roman koji će vas ostaviti bez daha toplinom svoje ljutnje i dubinom svog suosjećanja.
The Washington Post

Ministarstvo potpune sreće

Ovo je drugi roman jedne od najznačajnijih intelektualki i spisateljica našeg doba, koja je svijet osvojila romanom “Bog malih stvari”. U svojem jednako veličanstvenom romanu autorica nas vodi mnogim godinama i prostorima Indijskog potkontinenta: od napučenih četvrti Old Delhija, preko novih sjajnih zgrada, sve do planina i dolina Kašmira; prostora gdje je rat mir, a mir rat.

Arundhati Roy priču o svojoj zemlji gradi oko nezaboravne plejade likova, onih koje je slomio svijet u kojem žive, ali i onih ponovo spojenih djelima ljubavi i nade. U ovom potresnom, duboko ljudskom romanu – djelu koje je istodobno i freska društva i intimno putovanje – slaže se slagalica njihovih života, a autorica, demonstrirajući na svakoj stranici čudesnost svog pripovjedačkog dara, pokazuje što sve književnost može.

„Ona vrsta romana zbog koje vam se čini da ste proživjeli nekoliko života. Sadrži toliko toga: bijesa i radosti, ljubavi i rata, smrti i života. U Ministarstvu se rastvara svijet kako bi nam se pokazalo sve što je zasljepljujuće lijepo i brutalno ružno u njemu.“
Los Angeles Review of Books

„Ova izuzetna priča rijedak je instrument u koji su uhvaćeni užasi novinskih naslovnica i oni tihi trenuci kad ljubavnici dijele pjesme i snove.“
San Francisco Chronicle

Arundhati Roy

Indijska spisateljica i aktivistica Arundhati Roy, rođena 1959., svoj prvi roman, Bog malih stvari, objavila je 1997. Roman je ubrzo postao ne samo svjetski bestseler nego i jedan od miljenika kritike. Komplimente kritičara potvrdila je i nagrada Booker. Već sama najava njezina dugoočekivanog, drugog romana izazvala je golem interes, a visoka očekivanja, jednom kada je objavljen, itekako su potvrđena.

Moglo bi vas zanimati

×

Ministarstvo potpune sreće

Arundhati Roy

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu