Profil

Minijaturistica

Jessie Burton

Reizdanje svjetskog megahita.
Veličanstveno ispripovijedana, opojna i iznimno napeta. Priča o ljubavi i opsesiji, izdaji i odmazdi, prividu i istini.
19.78 €149.03 kn

Barkod: 9789533139388

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 352

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Mihaela Velina

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 480 g

Očaravajuća, čarobna i puna iznenađenja – ona vrsta knjige koja vas podsjeti zašto ste se zaljubili u čitanje.
S. J. Watson

Minijaturistica

U jesen 1686. godine osamnaestogodišnja Nella Oortman pokuca na vrata otmjene kuće u najimućnijoj četvrti Amsterdama. Dolazi iz provincije započeti novi život žene bogata trgovca Johannesa Brandta, ali umjesto njega dočeka je njegova sestra Marin oštra jezika. Johannes se pojavi tek poslije, s neobičnim vjenčanim darom: minijaturnom replikom njihove kuće. Namjestit će je tajanstvena minijaturistica čije sićušne kreacije odražavaju predloške iz stvarnog života na vrlo neočekivan način… Zatvoreni svijet Brandtovih isprva zbunjuje Nellu, ali otkrivajući njegove tajne, ona počinje shvaćati sve veću opasnost koja im prijeti. Drži li minijaturistica u šaci sudbinu svih njih? Hoće li ona biti ključ njihova spasa ili začetnica njihove propasti?

“Izuzetno dojmljiv prvijenac – slojevit, magične atmosfere, uvlači čitatelja u svoj svijet.”
Deborah Moggach

“Proza Jessie Burton očara vas i prebaci u vrijeme o kojemu piše, dok vas silovit vrtlog zapleta čvrsto drži u napetosti. Kad sam završila s čitanjem, prvi mi je poriv bio da je odmah započnem ponovo čitati.”
Hannah Kent

“Izvrstan roman: iznimno zanimljivi likovi, napeta radnja, majstorski napisano.”
Nathan Filer

 

Profil

Jessie Burton

Jessie Burton britanska je spisateljica, autorica romana „Minijaturistica“, „Muza“, „Ispovijest“ i „Kuća sreće“ koji su prevedeni na gotovo 40 jezika, a možete ih sve čitati i na hrvatskom u Profilovu izdanju.

Roman „Minijaturistica“ prodan je u više od milijun primjeraka, a dobitnik je nagrada Waterstones i Specsavers za knjigu godine 2014. Prema tom je romanu BBC snimio televizijsku seriju. Nastavak „Minijaturistice“, roman „Kuća sreće“, objavljen 2022., bestseler je broj 1 Sunday Timesa.

Jessie Burton rođena je 1982., studirala je na sveučilištu u Oxfordu, a uz to što objavljuje romane piše i recenzije te članke za mnoge svjetske medije od The New York Timesa, Harpers Bazaara do Voguea i The Wall Street Journala.

Živi s obitelji u Londonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Minijaturistica

Jessie Burton

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu