-50 %
Profil

Ljubi, ubi, ljubi

Sanja Bilić

Kako funkcionirati kao 'normalan' svijet ako si preosjetljiv i čudan za svoju okolinu? Kako raditi ono što voliš a da ne ispadneš neuspješan?
Kako komunicirati s drugima? Sve su to pitanja koja se propituju u ovom romanu...
13.14 €
6.57 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6.57 €

Barkod: 9789533190570

Broj stranica: 299

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 400 g

Ljubi, ubi, ljubi

Tri sestre koje traže muškarca; nestabilni filmski statist iz Šibenika koji dobija ulogu u filmu, ali mu onda redatelj tog filma umre; 16.-ogodišnjak koji ne želi čitati grčke tragedije, ali zato odlično pravi kolače; muškarac koji se pod teretom biznisa i kredita odmara tako što piše zagonetne priče; svi oni junaci su romana Ljubi, ubi, ljubi i svi su u neprestanom sukobu i sa sobom i sa svijetom oko sebe.

Autorica nas u romanu vodi kroz brojna mjesta (Zagreb, Šibenik, Dobova, Beograd…), kroz brojne bizarne situacije, priređuje nam neobične susrete, sve kako bi dokazala da su čuda ipak moguća. Pritom to radi vješto i zavodljivo, gradi složenu kompoziciju, ali ona ne umanjuje čitkost teksta.

Sanju Bilić su zbog duhovitosti, grotesknih situacija i energije kojom puni svoje tekstove, neki kritičari nakon objavljivanja romana “Koji film vrtiš u glavi” nazivali ženskim pandanom Zoranu Feriću. Bizarni likovi, istovremeno smiješni i tužni, energija koja neprestano struji iz njenog teksta, složena kompozicija (u toj vještini komponiranja je očito njeno redateljsko obrazovanje) i dojmljiva atmosfera, odlika su i ovog romana.

Sanja Bilić

Sanja Bilić (Sarajevo, 1973.) je filmska i tv redateljica te spisateljica. Diplomirala je režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Autorica je romana Koji film sad vrtiš u glavi (2008.) i Ljubi, ubi, ljubi (2010.).

Moglo bi vas zanimati

×

Ljubi, ubi, ljubi

Sanja Bilić

13.14 €
6.57 €
Dodajte u košaricu