Profil

Ljeto bez muškaraca

Siri Hustvedt

Roman jedne od najboljih američkih spisateljica mlađe generacije čiji su romani prevedeni na 29 jezika.
15.79 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533194790

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 193

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Davorka Herceg-Lockhart

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 278 g

Priča o odbacivanju, boli, identitetu, žudnji, koja je već mnogo puta ispričana, ali ne na ovaj način.

Ljeto bez muškaraca

Mia Fredricksen, glavni lik ovoga romana, nagrađivana pjesnikinja u svojim pedesetima, suočena s muževom izjavom da mu treba „pauza“ od njihova braka, doživljava slom. Nakon izlaska iz bolnice odlazi u svoj rodni gradić i provodi ljeto vodeći radionicu pisanja, koju pohađa nekoliko djevojaka. Ondje se, izlažući se novim licima, a i onima koje pamti iz djetinjstva, sabire, preispituje i mijenja. „Unutarnje i vanjsko lako se pomiješaju. Ti i ja“, izgovara Mia, odmjeravajući svoj prostor slobode, svoj odnos s mužem, i počinje prihvaćati „pauzu“ kao dobru priliku za osobni rast, koji je istodobno tragičan, ali i komičan.

Siri Hustvedt majstorski dotjerano, promišljeno i snažno pripovijeda priču o odbacivanju, boli, identitetu, žudnji, koja je već mnogo puta ispričana, ali ne na ovaj način.

Siri Hustvedt

Siri Hustvedt rođena je 1955. g. u Northfieldu u Minnesoti. Završila je studij književnosti na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Do sada je, uz Ljeto bez muškaraca, napisala i romane Zavezanih očiju (Profil, 2004.), Što sam volio (AGM, 2007.), The Enchantment of Lily Dahl i The Sorrows of an American. Uz romane, objavila je i tri zbirke eseja Mysteries of the Rectangle: Essays on Painting, A Plea for Eros i The Shaking Woman or a History of My Nerves te zbirku poezije Reading to You. Njezina su djela prevedena na 29 jezika. Siri Hustvedt živi u New Yorku sa suprugom, piscem Paulom Austerom.
„Majstorski… Njezina je glavna osobina da uspijeva uvjeriti čitatelja kako upravo gleda u nečiju dušu.“ The Observer
„Čita se u jednome dahu… ozbiljno, ali i duhovito, široko i angažirano.“
The New York Times Book Review

×

Ljeto bez muškaraca

Siri Hustvedt

15.79 €
Dodajte u košaricu