Profil

Labirint

Joško Radonić

Priče koje još jednom pokazuju kako život može nadmašiti i najbujniju fantaziju.
5.18 €

Barkod: 9789531208376

Broj stranica: 144

Godina objavljivanja: 2008.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 189 g

Pravi zapleti postoje svud oko nas, samo ako ih umijemo vidjeti i zapisati.

Labirint

Zbirka priča Joška Radonića knjiga je koja čitatelja vodi kroz pravi labirint književnih, filmskih, povijesnih i kulturnih referenci.

U njoj priče o marginalcima i anonimnim studentima prepliću se s pripovijestima o ličnostima poput povjesničara Theodora Mommsena koji Atenu iz Sokratova doba poznaje kao vlastiti džep, dok se sam ne umije vratiti do vlastitog kućnog praga; ili onima o vampirskoj ljubavi holivudskih ikona Billyja Boba Thorntona i Angeline Jolie, samoubojstvu glumca Richarda Farnshwortha, koje na bizaran način ispisuje post scriptum poznatom filmu Davida Lyncha…

Knjiga je ovo koja još jednom pokazuje kako život može nadmašiti i najbujniju fantaziju i kako pravi zapleti postoje svud oko nas, samo ako ih umijemo vidjeti i zapisati.

Joško Radonić

Joško Radonić rođen 1958. g. u Vrgorcu, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Novinarstvo i filozofiju studirao je u Beogradu. Nakon studija jedno vrijeme živio je u inozemstvu. U Norveškoj je lovio bakalar, u Nizozemskoj se bavio uređenjem japanskih vrtova, u Belgiji je radio kao krovopokrivač i redar u noćnim klubovima… Trenutačno živi u Vrgorcu gdje radi kao ravnatelj Sportske dvorane. Labirint je njegov prozni prvijenac.

Moglo bi vas zanimati

×