Profil

Kucni o drvo

Jeffrey S. Rosenthal

Ova knjiga odgovara na brojna pitanja: Zašto mnogi vjeruju u astrološke horoskope, vidovnjaštvo, gatanje, numerologiju i slično? Koja nam načela mogu pomoći da razlučimo slučajnu, besmislenu, budalastu sreću od utjecaja sudbine i stvarnih, smislenih pojava i značenja?...
15.79 €

Barkod: 9789533137537

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 304

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Branka Maričić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 396 g

Na koje zamke slučajnosti moramo obratiti pozornost ne bismo li izbjegli pogrešne zaključke?

Kucni o drvo

Kada kupimo srećku, kockamo u kockarnici ili bacamo kockicu u društvenoj igri, je li slučajnost predodređena ili je podređena našem utjecaju? Možemo li išta učiniti da popravimo svoje izglede? Jesu li neke osobe same po sebi sretnije od drugih? Kada se sportski navijači suoče s razočaranjem zbog izgubljene utakmice ljubljene ekipe, zašto su taj poraz smjesta spremni praznovjerno pripisati nekoj kletvi? Ispunjava li njihovo vjerovanje kakvu potrebu? Kada užasne tragedije poput atomskih eksplozija, uragana i cunamija ubiju tisuće ljudi, postoji li „razlog“ za to? Ispunjavaju li žrtve svoju „sudbinu“? Ili je to samo glupa, užasna i bezrazložna nesreća koja prouzročuje patnju? Kako trebam reagirati saznam li da sam se rodio u petak, trinaestog? Osuđuje li me ta činjenica na promašen život i nezadovoljstvo? Je li moj skromni uspjeh pokazao da sam „razbio“ kletvu? Ili je nikad nije ni bilo? Procjenjujući svoj životni uspjeh, trebam li biti ponosan na svoja postignuća? Ili ih jednostavno trebam pripisati slučajnoj, nezasluženoj sreći?

Zašto mnogi vjeruju u astrološke horoskope, vidovnjaštvo, gatanje, numerologiju i slično? Na čemu se oni temelje? Ima li znanstvenih studija koje proučavaju dokaze o tome? I najvažnije od svega, možemo li odgovoriti na ta pitanja? Koja nam načela mogu pomoći da razlučimo slučajnu, besmislenu, budalastu sreću od utjecaja sudbine i stvarnih, smislenih pojava i značenja? Na koje zamke slučajnosti moramo obratiti pozornost ne bismo li izbjegli pogrešne zaključke? Kako možemo prepoznati uzroke kada se pojave i ne izmišljati ih ako ih ne vidimo?

Ova knjiga odgovara na ta pitanja.

Jeffrey S. Rosenthal

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Kucni o drvo

Jeffrey S. Rosenthal

15.79 €
Dodajte u košaricu