Profil

Košer seks

Shmuley Boteach

Poziv na povratak ugodnim, uzvišenim i svetim intimnim odnosima.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132792

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 274

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Vatroslav Ivanuša

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 316 g

Istinski, temeljni razlog za seks nije tjelesno zadovoljstvo, već emocionalna prisnost.

Košer seks

Naša je generacija u isto vrijeme preseksualizirana, a opet najosamljenija od svih dosadašnjih.

Ako je seks, fizički najveća blizina koju mogu postići dvoje ljudi, zašto on ne stvara emocionalnu prisnost? Kako je moguće da dvoje ljudi mogu dijeliti tjelesna zadovoljstva, a da ipak nisu povezani vezama srca?

Shmuley Boteach nalazi odgovor u židovskoj tradiciji. Istinski, temeljni razlog za seks nije tjelesno zadovoljstvo, već emocionalna prisnost. Ne tražimo samo orgazam, nego gotovo nevjerojatnu blizinu drugog toplog ljudskog bića. A budući da naš današnji seksualni život ne donosi emocionalnu prisnost, seks nam ubrzo postane dosadan. On postaje isprazno iskustvo koje ne ostavlja nikakvog traga, nego svega nekoliko ugodnih uspomena.

Odatle potreba za košer seksom. Seks mora uključivati osjećaje, tvrdi autor. Tek tada on postaje duhovno iskustvo koje prodire kroz površnost tijela na više načina. U preseksualiziranoj kulturi, seks je zapravo zapostavljen, tvrdi autor, a prisnost je izgubljena. Košer seks vraća se na izvorište, ugodnim, uzvišenim i svetim intimnim odnosima.

„Knjiga je namijenjena ne samo Židovima već i širokoj populaciji s idejom kako osnažiti i sačuvati ustanovu braka koja se, nažalost, u našem vremenu polako raspada“,

piše u predgovoru rabin Židovske vjerske zajednice dr. sc. Kotel Da-Don i dodaje:

„Ova knjiga prevedena je na desetke svjetskih jezika i postala je bestseler. Nadam se da će i u hrvatskom prijevodu publika prepoznati vrijednost ove knjige.“

Shmuley Boteach

Samuel Boteach rođen 1966. – rabin, pisac, televizijski i radijski voditelj – dosad je napisao tridesetak knjiga vezanih za teme odnosa prema vjeri, djeci, ljubavi, materijalnim dobrima i slično. Časopis Talkers proglasio ga je jednim od stotinu najvažnijih radijskih voditelja u SAD-u, a Newsweek ga je uvrstio među 50 najutjecajnijih rabina u Americi, tri godine zaredom.

×

Košer seks

Shmuley Boteach

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu