Profil

Knjiga oblaka

Chloe Aridjis

Nagrada za debitantsku knjigu godine na stranom jeziku "Prix du Premier Roman Etranger" u Francuskoj. Jedna od 10 najboljih knjiga s radnjom koja se odvija u Berlinu po izboru "The Guardian".
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533193342

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 175

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Jagoda Splivalo-Rusan i Giga Gračan

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 259 g

Impresionistički portret Berlina nakon pada Zida.

Knjiga oblaka

Tatiana, mlada Meksikanka sklona napadima intenzivnog osjećaja usamljenosti, preuzima posao transkribiranja diktafonskih snimki razmišljanja doktora Weissa, eminentnog povjesničara grada koji se često mijenja. Posao kod tog povučenog kroničara dovodi je k Jonasu Krantzu, meteorologu odraslom u umjetnom okružju Istočne Njemačke, koji je opsjednut nastankom, evolucijom i konačnim rasapom oblaka na nebu, kojem stalno mijenjaju izgled.

Veza s Jonasom dovodi Tatianu u jedan od mnogih podzemnih berlinskih svjetova…

Chloe Aridjis

Chloe Aridjis književnica je meksičko-američkog podrijetla s londonskom adres Najstarija je kći pisca i diplomata Homera Aridjisa i Betty Ferber de Aridjis, aktivistice zaštite okoliša i prevoditeljice. Rođena je u New Yorku, odrasla u Mexico Cityju i Nizozemskoj, studirala komparativnu književnost ne Harvardu te stekla doktorat Oxfordskog sveučilišta. Objavljuje u časopisima i novinama u Engleskoj, Meksiku te nakon što je u Berlinu provela pet godina trenutačno živi u Londonu gdje radi na romanu i zbirci kratkih priča.

“Knjiga oblaka” dobila je 2009. u Francuskoj nagradu za debitantsku knjigu godine na stranom jeziku (Prix du Premier Roman Etranger), te bila jedna od 10 najboljih knjiga s radnjom koja se odvija u Berlinu po izboru The Guardian.

Moglo bi vas zanimati

×

Knjiga oblaka

Chloe Aridjis

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu