-30 %
Profil

Kapital i ideologija

Thomas Piketty

U svojevrsnom nastavaku svoje prethodne knjige "Kapital u 21. stoljeću" Piketty potiče čitatelja da u potpunosti promijeni način kako procjenjuje politiku, ideologiju i povijest. Razotkriva ideje koje su potakle na društvene nejednakosti u prošlom tisućljeću.
62.25 €
43.58 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 43.58 €

Barkod: 9789533138008

Jezik izvornika: francuski

Broj stranica: 1136

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Nataša Desnica, Olga Škarić i Nataša Barac

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 1418 g

Glavni pokretač napretka biti će snažna težnja ljudskog roda da se ostvari pravednije društvo.
Thomas Piketty

Kapital i ideologija

Knjiga „Kapital i ideologija“ odmah nakon svog izlaska u Francuskoj, u rujnu 2019., izazvala je ogromnu pozornost. Objavljen je veliki broj prikaza i recenzija knjige u Francuskoj i u svijetu, posebno u SAD i Velikoj Britaniji, pa je bilo i ocjena da je riječ o knjizi-međašu kada je riječ o shvaćanju i interpretacija ljudske povijesti i političke misli. Dok se prethodna Pikettyjeva knjiga „Kapital u 21. stoljeću“ bavila prvenstveno ekonomskim temama, te utjecajem ekonomije na povijest, ova se knjiga prvenstveno bavi poviješću ideologija, te utjecaju ideologija na socijalni i ekonomski razvoj čovječanstva.

Knjiga je izuzetno obimna, ima preko 1140 stranica. Nakon što je objavio svoju knjigu „Kapital u 21. stoljeću“, za koju mnogi tvrde da je jedna od najvažnijih knjiga koja je izašla u ovom stoljeću, francuski ekonomist i autor Thomas Piketty pisao je novu, jednako važnu knjigu „Kapital i ideologija“, svojevrsni nastavak svoje prethodne knjige. U ovoj novoj knjizi Piketty potiče čitatelja da u potpunosti promijeni način kako procjenjuje politiku, ideologiju i povijest. On razotkriva ideje koje su potakle na društvene nejednakosti u prošlom tisućljeću, otkriva koliko isprazne desničarske i ljevičarske politike upropaštavaju društvo danas, te kako treba strukturirati novi ekonomski model.

Piketty tvrdi da današnja ekonomija nije nešto što se dogodilo prirodnim putem, da su kapital i profit nešto što je namjerno stvoreno tijekom povijesti od strane nekih privilegiranih socijalnih grupa koje su to nametnule cijelom društvu uz pomoć ideologije. One su čovječanstvu donijele takve nesreće kao što su kmetstvo, robovlasništvo, kolonijalizam, komunizam, fašizam i hiperkapitalizam, utječući na živote milijarda ljudi. On tvrdi da će u narednom razdoblju glavni pokretač napretka biti snažna težnja ljudskog roda da se ostvari pravednije društvo, i to kroz ravnopravniju raspodjelu bogatstva, bolje i sveobuhvatnije obrazovanje, poštivanje ljudskih prava i očuvanja globalne stabilnosti.

Thomas Piketty

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Kapital i ideologija

Thomas Piketty

62.25 €
43.58 €
Dodajte u košaricu