Profil

Istina o povjerenju

David DeSteno

Kako povjerenje određuje uspjeh u životu, ljubavi, učenju i mnogo čemu drugome.
15.79 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133614

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 269

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Mirjana Krizmanić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 362 g

Što je povjerenje i kako nastaje? Kako odlučujemo kome vjerovati te koliko vjerujemo sebi?

Istina o povjerenju

Mogu li ti vjerovati?

To je pitanje u srcu ljudske egzistencije. Kada govorimo o poslovnim odnosima, romantičnim vezama, odnosima roditelja i djece ili virtualnim interakcijama suvrmenog svijeta, povjerenje je ono što vrti naš svijet, nas čini optimističnim, a naš život sigurnim.

David DeSteno, profesor psihologije sa Northeastern University u svojoj knjizi objedinjava ključne znanstvene spoznaje o vjerovanju koje mogu promijeniti ne samo naše shvaćanje povjerenja nego i način komunikacije i donošenje odluka na svakom području našeg života. Neovisno o tome govorimo li o novcu, vjernosti, socijalnoj potpori, poslovnim dogovorima ili čuvanju tajni, povjerenje se ne odnosi samo na činjenice. Povjerenje se odnosi na naš pokušaj predviđanja, a na temelju poznavanja suprotstavljenih interesa i sposobnosti, što će netko drugi učiniti.

Ukratko, povjerenje uključuje kockanje vlastitom sposobnošću čitanja tuđeg uma, čak i kad se radi o našem umu u nekom budućem vremenu. Takvo stanje stvari potiče, međutim, neka pitanja, stoga ako je potreba za vjerovanjem drugim ljudima ili povjerenjem u druge ljudima toliko važna, zašto je tako teško utvrditi tko zaslužuje to povjerenje?

David DeSteno

David de Steno profesor je psihologije na Northeastern Sveučilištu u Bostonu. Godine 1996. doktorirao je socijalnu psihologiju na Sveučilištu Yale, a bavi se istraživanjem utjecaja emocija na društvene odnose i ponašanje. Rezultati njegovih istraživanja o suradnji, suosjećanju i postizanju ciljeva te o utjecaju emocija na donošenje odluka primjenjuju se u ekonomiji i pravosuđu. Istina o povjerenju (Truth about Trust, 2014.) njegova je druga knjiga.
Član je Udruženja za psihološku znanost (Association for Psychological Science) i urednik njihovog časopisa Emotion, a njegov rad podržava zaklada National Science. Piše za mnoge ugledne medije kao što su New York Times i Boston Globe te Wall Street Journal.

Moglo bi vas zanimati

×

Istina o povjerenju

David DeSteno

15.79 €
Dodajte u košaricu