Profil

Ime ruže

Umberto Eco

Remek-djelo književnosti 20. stoljeća.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134741

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 608

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Lia Paić

Vrsta uveza: meki

Visina: 22 cm

Širina: 14 cm

Težina: 694 g

Kakvog sam uzornog čitatelja želio dok sam pisao? Partnera, naravno, koji bi ostao sa mnom u igri.
Umberto Eco

Ime ruže

Godina je 1327. Bogati talijanski samostan pod sumnjom je da skriva heretike u svojim redovima, a situaciju dolazi istražiti fra Vilim od Baskervillea u pratnji svog vjernog, mladog učenika Adsona iz Melka. Njegov delikatni zadatak naglo zasjeni serija bizarnih smrti, a fra Vilim postaje detektiv koji prikuplja dokaze, odgonetava tajne simbole i šifrirane rukopise i uranja duboko u jezoviti labirint gdje se nesvakidašnje stvari događaju pod okriljem noći.

Ime ruže, romaneskni prvijenac Umberta Eca izvorno objavljen 1980., eruditski je krimić, ali i briljantna knjiga o srednjovjekovnoj filozofiji, povijesti, teologiji i logici.

Kakvog sam uzornog čitatelja želio dok sam pisao? Partnera, naravno, koji bi ostao sa mnom u igri. Htio sam postati posve srednjovjekovan i živjeti u srednjem vijeku, kao da je to moje vrijeme (i obrnuto). Ali istodobno sam htio, svim svojim snagama, stvoriti lik čitatelja koji bi, kad prođe inicijaciju, postao mojim plijenom ili plijenom teksta, koji bi vjerovao kako ne želi ništa osim onoga što mu tekst nudi… A budući da sam htio da se ugodnom smatra jedina stvar od koje zadrhtimo, to jest metafizički trnci, nije mi preostalo ništa drugo nego odabrati (među obrascima zapleta) onaj najmetafizičkiji i najfilozofskiji, kriminalistički roman.
Umberto Eco, 1983.

Umberto Eco

Umberto Eco (1932. – 2016.), filozof, medievalist, semiotičar i stručnjak za masovne medije, dobitnik nekih od najprestižnijih književnih priznanja, autor prevođen na više od 40 jezika. Autor romana Ime ruže, Foucaultovo njihalo, Otok prethodnog dana, Baudolino, Tajanstveni plamen kraljice Loane, Praško groblje i Nulti broj.

Moglo bi vas zanimati

×

Ime ruže

Umberto Eco

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu