Profil

Groblje manjih careva

Zoran Malkoč

Prva knjiga pripovjedaka dobitnika nagrade Večernjeg lista "Ranko Marinković" 2009. godine.
14.47 €109.02 kn

Barkod: 9789537701956

Broj stranica: 195

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 224 g

Razorna, okrutna, ali čudesno lijepa, nastala mimo svih moda i svih trendova, iskrena toliko da boli.

Groblje manjih careva

Pripovjedački tour de force Zorana Malkoča vodi nas u Slavoniju za vrijeme i nakon Domovinskog rata, u prostore koje bismo možda mogli nazvati izgubljenima (nikako nepostojećima) da ih ne bilježe i u zemljovid suvremene domaće proze trajno ne upisuju Malkočevi junaci: gubitnici i dobitnici sasvim osobite vrste.

Članovi Kluba prijatelja Hajduka, ljudi zvijeri, razočarani ratnici i patuljci ko’ u sklopu tajnog vladina projekta razminiravaju i u turistički raj pretvaraju zaboravljene zakutke Slavonije… svi ti manji carevi prelijepih hrdavih kruna zaslužni su što izlet do Malkočeva proznog čardaka ni na nebu ni na zemlji postaje putovanje s kojega se nećemo htjeti (a ni moći) vratiti.

U svojim pripovijetkama Zoran Malkoč priziva duhove Babelja, Dostojevskog, Marinkovića, Bukovvskog…, ali ton i duh ovih priča pripadaju samo njihovu autoru i čitatelju.

Razorna, okrutna, ali čudesno lijepa, nastala mimo svih moda i svih trendova, iskrena toliko da boli, knjiga “Groblje manjih careva” jedna je od najboljih zbirki pripovjedaka objavljenih od 90-ih naovamo.

Zoran Malkoč

Zoran Malkoč, pisac i antikvar, rođen je 1967. u Novoj Gradiški. Srednju školu završio je u Slavonskom Brodu, a studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (komparativnu književnost i opću lingvistiku). Dragovoljac je Domovinskog rata i pripadnik postrojbi za posebne namjene MUP-a RH. Živi u Novoj Gradiški i Zagrebu. Nije u mirovini.
Objavio je zbirku kratkih priča “Groblje manjih careva” (Profil, 2010., nagrada Josip i Ivan Kozarac) te romane “Kao kad progutaš brdo balona” (V.B.Z., 2004., finale nagrade za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće V.B.Z.) i “Roki Raketa” (Profil, 2014., Nagrada tportala za najbolji hrvatski roman). Kratke priče uvrštene su mu u više antologija hrvatske kratke priče, a zbirka “Groblje manjih careva” prevedena je na španjolski i katalonski te dočekana izvrsnim kritikama. Za priču “Kad sam bio bako Pila…” dodijeljena mu je 2009. nagrada Ranko Marinković.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Groblje manjih careva

Zoran Malkoč

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu