Profil

Golublji engleski

Stephen Kelman

Finalist nagrade "Man Booker".
Duhovita i potresna priča o nevinosti i iskustvu, o nadi i surovoj stvarnosti.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132303

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 235

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Mihaela Velina

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 315 g

Knjiga u koju se zaljubljujemo: duhovita, istinita i potresna.
The Times

Golublji engleski

Jedanaestogodišnji Harrison Opoku živi na devetom katu zgrade u siromašnijem naselju šireg središta Londona kamo je nedavno doselio iz Gane s majkom i starijom sestrom. Drugi najbolji trkač među svim učenicima sedmih razreda, Harri trči kroz svoj novi život u personaliziranim tenisicama na kojima je tri Adidasove crte nacrtao markerom, blaženo nesvjestan vrlo stvarne prijetnje posvuda oko sebe. Jednako opčinjen lokalnom bandom i golubom koji posjećuje njegov balkon, Harri upija mnoge neobične elemente svojeg novog života u Engleskoj, promatra, sluša i uči trikove za preživljavanje u gradu. Ali kad nasred ulice, usred bijela dana, netko nasmrt izbode dječaka, a na molbe policije da se jave svjedoci jedini odgovor bude tišina, Harri odluči započeti vlastitu istragu. Time nesvjesno ugrozi krhku mrežu koju je njegova majka isplela oko svoje obitelji u pokušaju da je zaštiti.

Priča o nevinosti i iskustvu, o nadi i surovoj stvarnosti, “Golublji engleski” čaroban je prikaz dječaka koji balansira na rubu momačke dobi i sila oko njega koje pokušavaju oblikovati način njegova pada.

„Ovo ljubavno pismo dječaka svijetu nasmijalo me i pogodilo.“
Emma Donoghue

Stephen Kelman

Stephen Kelman rođen je u Lutonu 1976. Nakon diplome obavljao je razne poslove: u skladištu, bio ispomoć nemoćnima, radio u marketingu i u lokalnoj upravi. Ozbiljno se pisanjem počeo baviti 2005., a otada je napisao nekoliko scenarija. Golublji engleski koji je ušao u finale nagrade Booker za 2011. njegov je romaneskni prvijenac.

Moglo bi vas zanimati

×

Golublji engleski

Stephen Kelman

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu