Profil

Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Kate Pankhurst

Hit slikovnica o ženama koje su slijedile svoja srca, talent i snove i postigle čudesne stvari.
7.83 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135915

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2018.

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Vrsta uveza: meki

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Kate Pankhurst

Visina: 25 cm

Širina: 25 cm

Težina: 192 g

Poletite nebom s istraživačicom Amelijom Erahart, borite se za ženska prava s Emmeline Pankhurst te pokrenite modnu revoluciju s Coco Chanel.

Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Ova je knjiga prepuna zadivljujućih žena koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoja srca, talente i snove.

Nisu slušale one koji su im govorili da nešto ne mogu učiniti. Usudile su se biti drugačije. A neke od tih žena nisu mogle odoljeti pa su se upustile u pustolovinu ili više njih.

Prekrasne ilustracije i zanimljive činjenice savršena su inspiracija i uvod u predstavljanje samo nekoliko sjajnih žena koje su pomogle oblikovati svijet u kojem živimo. Budite odvažni, domišljati i uporni poput njih. Vjerujte u sebe i pripremite se za vlastitu pustolovinu.

Krenite na fantastično putovanje uz ove nevjerojatne žene: Jane Austen, Gertrude Ederle, Fridu Kahlo, Mary Anning, Marie Curie, Mary Seacole, Coco Chanel, Ameliju Earhart, Sacagaweu, Emmeline Pankhurst, agenticu Fifi, Rosu Parks i Anne Frank.

Kate Pankhurst

Kate Pankhurst ilustratorica je i autorica slikovnica i knjiga za djecu. Živi i radi u Leedsu u svom kreativnom studiju koji je smješten u staroj mljekari. Kao dijete uvijek je crtala šašave likove i osmišljavala smiješne i neobičen priče, pa je sad sretna što joj je ljubav i hobi iz djetinjstva postao posao. Studirala je ilustriranje na BA i MA Sveučilištu Lancashire. Osvojila je 2002. godine Macmillan nagradu za ilustratore. Ilustrirala je brojne slikovnice i dječje knjige za druge autore, no isto tako piše i ilustrira vlastite serijale knjiga (Mariella Mystery Investigates). Putuje, širi ljubav i strast prema čitanju te održava mnogobrojne radionice za djecu. U izdanju Profila dosad su objavljene njezine dvije hit-slikovnice: Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet i Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest

×

Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Kate Pankhurst

7.83 €
Dodajte u košaricu