Profil

Eseška zmija

Sarah Perry

Književna senzacija o znanosti i religiji, ali i pohvali ljubavi u svim njezinim oblicima.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533136400

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 392

Godina objavljivanja: 2018.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 503 g

Roman zbog kojeg ćete poželjeti biti bolji čovjek.
The Guardian

Eseška zmija

London, 1893. Nakon suprugove smrti Cora Seaborne – inteligentna žena nezasitne znatiželje – odluči napustiti London te u pratnji sina Francisa odlazi u Essex. Nakon što stignu, Cora od mještana čuje priču o povratku mitskog stvorenja – eseške zmije. Kao prirodoslovka amaterka, mlada udovica uvjerena je da se iza priče o čudovištu krije samo dosad neotkrivena vrsta. Potraga za odgovorima nanese je na put lokalnom vikaru Williamu. Neće trebati dugo da se između dvoje naizgled potpuno različitih ljudi razvije intenzivna veza koja će izmijeniti njihove živote.

Roman “Eseška zmija” priča je o znanosti i religiji, skepticizmu i vjeri, no prije svega pohvala ljubavi u svim njezinim oblicima. 

„Jedan od najboljih povijesnih romana desetljeća.“
The Sunday Times

„Od Elizabeth Bennet nismo imali tako neodoljivu heroinu.“
Washington Times

Sarah Perry

Sarah Perry britanska je pisateljica rođena 1979. Doktorirala je na gotičkom romanu na Royal Holloway University. Eseška zmija njezin je drugi roman, a osim što je postao bestseler, osvojio je i nagrade British Book Awards (roman godine i knjiga godine), nagrada Waterstones (knjiga godine) te ušao u finale nagrade Costa.

Moglo bi vas zanimati

×

Eseška zmija

Sarah Perry

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu