Profil

Emociometar

Alexandra Robinson

Knjiga o prepoznavanju i razumijevanju osjećaja.

Pomoći će djeci da prepoznaju i imenuju osjećaje, razgovaraju o njima i razvijaju empatiju, ali i ljubav prema čitanju.
13.20 €99.46 kn

Barkod: 9789533139692

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 16

Godina objavljivanja: 2023.

Prijevod: Tanja Konforta

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Lara Ede

Visina: 23.7 cm

Širina: 23.3 cm

Težina: 405 g

Idealna je i za trenutke kada dijete ne želi razgovarati o tome što osjeća, no ipak želi svoje osjećaje pokazati na emociometru okrećući strelicu.

Emociometar

Upoznajte šašava, šarena, razigrana, uglavnom vesela, no katkad i tužna čudovišta u urnebesno zabavnoj slikovnici o osjećajima.

U životima tih simpatičnih čudovišta isprepliću se zabrinutost, uzbuđenje, hrabrost, strah, ljutnja – pravi vrtlog osjećaja. Spremni su pokazati svoje emocije, razgovarati o njima i pomoći nam da shvatimo kako se osjećaju.

Doznajte zašto je veliko plavo čudovište tužno i kako mu možete pomoći, pa otkrijte kome posjet Divljem vodenom parku predstavlja uzbuđenje, a kome izaziva strah. Istražujte i zabavite se uz ovu knjigu te otkrijte posebno osmišljen pokazivač emocija sa strelicom koju možete okretati i tako pokazati kako se pojedino čudovište osjeća, ali i kako se vi osjećate.

Razigrani tekst i emociometar pomoći će mladim čitateljima da shvate kako se drugi osjećaju, možda će prepoznati sebe u nekim situacijama, a na svakoj su duplerici i prigodna pitanja za djecu koja prate priču.

Alexandra Robinson i Lara Ede

Alexandra Robinson glavna je urednica, a ujedno i autorica u izdavačkoj kući Make Believe Ideas. Svoju strast prema pisanju pretače u stvaranje razigranih i uzbudljivih dječjih knjiga kako bi rasplamsala maštu i nadahnula čitatelje diljem svijeta. Objavila je mnoštvo slikovnica za djecu, izdanja s radnim zadatcima za rano učenje i pripremu za školu te mnoštvo raznovrsnih priručnika o rukotvorinama i igrama.

Hrvatskoj publici predstavlja se kartonskom slikovnicom Emociometar u čijem su središtu priče šašava čudovišta koja osjećaju mnogo što i žele nam te osjećaje i pokazati. Sjajno osmišljena slikovnica u kojoj će djeca naučiti imenovati i prepoznati emocije te otkriti puno toga o vlastitim, ali i o tuđim osjećajima.

Lara Ede ilustratorica je i dizajnerica s bogatim iskustvom rada u Velikoj Britaniji. U svom radu kombinira ljubav prema uzorcima s neobičnim ilustracijama kako bi stvorila živahne i originalne slike, što je sjajno prihvaćeno u njezinim slikovnicama za djecu.

U suradnji s Alexandrom Robinson osmislila je slikovnicu Emociometar koju je ispunila simpatičnim i šarenim čudovištima koja svojim licima i tijelom prate priču pokazujući različite osjećaje poput tuge, sreće, zabrinutosti, ljutnje…

Moglo bi vas zanimati

×

Emociometar

Alexandra Robinson

13.20 €99.46 kn
Dodajte u košaricu