Alexandra Robinson i Lara Ede

Alexandra Robinson glavna je urednica, a ujedno i autorica u izdavačkoj kući Make Believe Ideas. Svoju strast prema pisanju pretače u stvaranje razigranih i uzbudljivih dječjih knjiga kako bi rasplamsala maštu i nadahnula čitatelje diljem svijeta. Objavila je mnoštvo slikovnica za djecu, izdanja s radnim zadatcima za rano učenje i pripremu za školu te mnoštvo raznovrsnih priručnika o rukotvorinama i igrama.

Hrvatskoj publici predstavlja se kartonskom slikovnicom Emociometar u čijem su središtu priče šašava čudovišta koja osjećaju mnogo što i žele nam te osjećaje i pokazati. Sjajno osmišljena slikovnica u kojoj će djeca naučiti imenovati i prepoznati emocije te otkriti puno toga o vlastitim, ali i o tuđim osjećajima.

Lara Ede ilustratorica je i dizajnerica s bogatim iskustvom rada u Velikoj Britaniji. U svom radu kombinira ljubav prema uzorcima s neobičnim ilustracijama kako bi stvorila živahne i originalne slike, što je sjajno prihvaćeno u njezinim slikovnicama za djecu.

U suradnji s Alexandrom Robinson osmislila je slikovnicu Emociometar koju je ispunila simpatičnim i šarenim čudovištima koja svojim licima i tijelom prate priču pokazujući različite osjećaje poput tuge, sreće, zabrinutosti, ljutnje…