Profil

Dug put kući

Oliver Jeffers

Prekrasna, topla i izvanredna priča o dječaku i neočekivanom prijateljstvu na najneočekivanijem mjestu.
7.95 €

Barkod: 9789533135144

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: meki

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 26 cm

Širina: 26 cm

Težina: 236 g

Prekrasno ispričana, prekrasno ilustrirana priča…
The Guardian

 

Dug put kući

Bio jednom jedan dječak koji je jednoga dana u ostavi pronašao zrakoplov. Nije pamtio da ga je ondje spremio, ali iz istih ga je stopa poželio isprobati i malo se njime provozati. Isprva je sve išlo kao po loju i zrakoplov se uspinjao sve više i više i više, sve dok odjednom motor nije zakašljucao ostavši bez benzina.Dječak je zaglavio na Mjesecu, ali nije bio sam. I nije bio jedini u problemu…

“… jednom u milijun svjetlosnih godina nastane ovakva priča…”
The Telegraph

 

Profil

Oliver Jeffers

Umjetnik koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice Pastele u štrajku, Pastele se vraćaju kući, Dug put kući, U ovoj je kući duh, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

Fotografija © Caroline Tompkins

×

Dug put kući

Oliver Jeffers

7.95 €
Dodajte u košaricu