Profil

Sve što ćemo sagraditi

Oliver Jeffers

Planovi za našu zajedničku budućnost.

Vrijedna i vječna priča o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi, o važnosti stvaranja zajedničkih trenutaka, ali i o beskrajnim životnim mogućnostima.

15.80 €

Barkod: 9789533139517

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 48

Godina objavljivanja: 2023.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 28.6 cm

Širina: 24.6 cm

Težina: 545 g

Nježno, promišljeno i puno ljubavi.
Readings

Autor čije su zanosne, predivno ilustrirane slikovnice postale nezaobilazna rutina pred spavanje.
The Guardian

Sve što ćemo sagraditi

Što ćemo sagraditi,
ti i ja?
Budućnost ću ti sagraditi,
ti moju sagradi.
Sagradit ćemo sat,
neka vrijeme za nas radi.

Otac i kći spremaju se postaviti temelje za život. Služeći se vlastitim, posebnim alatima, bacaju se na posao i grade lijepe uspomene, dom koji će im pružati sigurnost, ljubav koja će ih grijati, cestu do Mjeseca i tunel prema nepoznatim krajevima, neosvojiv zamak i čvrst brod…

Međunarodno priznat ilustrator i popularni pisac slikovnica Oliver Jeffers stvara umjetnička djela i pripovijeda priče. Stvorio je cijeli niz nagrađivanih i izuzetno čitanih slikovnica koje su prevedene diljem svijeta. Ovo je dirljiva priča o ocu i kćeri nadahnuta upravo Oliverovom kćerčicom Mari, a posvetio ju je svojoj majci i kćeri te njome poručio:

„Slobodni smo sanjati i kovati planove (za budućnost) kada se ne moramo boriti za opstanak (u sadašnjosti). Za sve one očeve i kćeri na našem planetu kojima je sreća manje naklonjena nego nama, cilj nam je da svi imamo jednake prilike.”

Slikovnicu je napravio u vrlo sličnom nježnom i dirljivom tonu kao što je njegova prekrasna slikovnica Evo nas, tu smo koja je bestseler br. 1 New York Timesa te najbolja knjiga 2017. godine časopisa Times.

 

Profil

Oliver Jeffers

Umjetnik koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice Pastele u štrajku, Pastele se vraćaju kući, Dug put kući, U ovoj je kući duh, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

Fotografija © Caroline Tompkins

×

Sve što ćemo sagraditi

Oliver Jeffers

15.80 €
Dodajte u košaricu